Kevyt ja maukas lihamureke

Kevyt ja maukas lihamureke

2-3 annosta   n. 50 min  Laktoositon Maidoton

Proteiinipitoiseen lihamurekkeeseen saat lisää kuituja ja ruokaisuutta, kun käytät korppujauhojen tilalla täysjyvä couscousia. Mausteita voit totta kai muunnella oman makusi mukaan. Tätä herkkua voit surutta tehdä vaikka tupla-annoksen, sillä se maistuu hyvältä myös kylmänä, vaikkapa ruisleivän päällä.

Valmistusohje

(n. 50 min)

Yhdistä kulhossa couscous, maito ja kuivamausteet.
Anna turvota 10 minuuttia.
Sekoita kananmuna huolellisesti taikinan joukkoon.
Muotoile taikinasta pitko leivinpaperin päälle tai painele taikina pieneen voideltuun uunivuokaan.
Sivele päälle ketsuppi ja paista 175-asteisessa uunissa 35 minuuttia. 

Vinkki: Jos maltat, anna taikinan vetäytyä 30 minuuttia jääkaapissa. Näin se on helpompi muotoilla.

Ainekset 

(2-3 annosta)
  • 300 g HK Sportti 5% jauheliha
  • 1 dl maitoa
  • 0.75 dl couscousia (täysjyvä)
  • 0.75 tl suolaa
  • 1 tl sipulijauhetta
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 0.5 tl valkosipulijauhetta
  • 0.5 tl mustapippuria
  • 0.25 tl chilijauhetta
  • 1 kpl kananmunaa
  • 2 rkl ketsuppia

Lisää tämän kaltaisia reseptejä

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.