Kevyt ja maukas lihamureke

Kevyt ja maukas lihamureke

Proteiinipitoiseen lihamurekkeeseen saat lisää kuituja ja ruokaisuutta, kun käytät korppujauhojen tilalla täysjyvä couscousia. Mausteita voit totta kai muunnella oman makusi mukaan. Tätä herkkua voit surutta tehdä vaikka tupla-annoksen, sillä se maistuu hyvältä myös kylmänä, vaikkapa ruisleivän päällä.

Kevyt ja maukas lihamureke

Arvostele resepti
8 arvostelua
2-3 annosta | Valmistusaika: n. 50 min | Erityisruokavaliot: Laktoositon Maidoton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

  • 300 g HK Sportti 5% jauheliha
  • 1 dl maitoa
  • 0.75 dl couscousia (täysjyvä)
  • 0.75 tl suolaa
  • 1 tl sipulijauhetta
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 0.5 tl valkosipulijauhetta
  • 0.5 tl mustapippuria
  • 0.25 tl chilijauhetta
  • 1 kpl kananmunaa
  • 2 rkl ketsuppia

Valmistusohje

Yhdistä kulhossa couscous, maito ja kuivamausteet.
Anna turvota 10 minuuttia.
Sekoita kananmuna huolellisesti taikinan joukkoon.
Muotoile taikinasta pitko leivinpaperin päälle tai painele taikina pieneen voideltuun uunivuokaan.
Sivele päälle ketsuppi ja paista 175-asteisessa uunissa 35 minuuttia. 

Vinkki: Jos maltat, anna taikinan vetäytyä 30 minuuttia jääkaapissa. Näin se on helpompi muotoilla.

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.