Kevyet sieni-lihapullat

Kevyet sieni-lihapullat

Vähärasvaisesta jauhelihasta tehdyt lihapullat pysyvät mehukkaina, kun lisäät taikinan joukkoon hienonnettuja herkkusieniä. Sienistä saa mehevyyden lisäksi myös paljon hyvää makua. Nämä lihapullat sopivat myös gluteenitonta ruokavaliota noudattaville!

Kevyet sieni-lihapullat

Arvostele resepti
3 arvostelua
2 annosta | Valmistusaika: n. 30 min | Erityisruokavaliot: Gluteeniton Maidoton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

  • 300 g HK Sportti 5% jauheliha
  • 1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
  • 1 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 0.5 tl mustapippuria
  • 50 g herkkusieniä (n. 5 kpl)
  • 1 kpl kananmunaa

Valmistusohje

Sekoita kulhossa kaurahiutaleet, vesi ja mausteet.
Nakuttele herkkusienet veitsellä pieneksi rouheeksi tai raasta raastimella.
Lisää kulhoon kananmuna ja sienirouhe.
Pyörittele taikinasta kostutettujen kämmenten välissä pyöryköitä.
Paista pyörykät pannulla käännellen 10 minuuttia tai 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia. 

Vinkki: Jos maltat, anna taikinan vetäytyä 30 minuuttia jääkaapissa. Näin pyörykät on helpompi muotoilla.

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.