Steak sandwich, bearnaisekastiketta ja grillattua parsaa

Steak sandwich, bearnaisekastiketta ja grillattua parsaa

4 annosta   n. 45 min 

Tämän steak sandwichin jälkeen ei enää muut kelpaa. Laadukas lehtipihvi, bearnaise ja grillattu parsa hapanleivän päällä on mitä mainioin kombo. Suosittelemme tekemään tätä tuplasatsin, sillä voi olla, että yksi leipä on vasta lämmittelyä.

Valmistusohje

(n. 45 min)

Mittaa kattilaan viini, etikka, timjami, viipaloidut valkosipulit ja salotit sekä valkopippurit. Kiehauta ja anna pulputtaa, kunnes jäljellä on noin 5 ruokalusikallista lientä. Siivilöi liemi.

Laita liemi sekä keltuaiset kattilaan. Sulata voi. Aloita varovasti kuumentamaan lientä ja keltuaisia kokoa ajan vispilällä vatkaten. Voit tehdä tämän myös kulhossa vesihauteessa. Seos ei saa alkaa kokkeloitumaan, vaan pitää pysyä koko ajan juoksevana ja kuohkeana. Ota kattila tarvittaessa välillä pois liedeltä. Jatka kuumentamista ja vatkaamista kunnes seos on selvästi paksuuntunut. Tiputa pinnalle tippa tabascoa. Jos tippa jää pinnalle seos alkaa olemaan valmis, mikäli ei jatka vielä kuumentamista. Ota kattila pois liedeltä ja ala lisäämään sulaa voita sekaan ohuena nauhana koko ajan vimmatusti vatkaten. Mausta lopuksi hienonnetulla rakuunalla, suolalla, mustapippurilla ja sitruunamehulla. Älä kuumenna enää liedellä vaan peitä kattila kelmulla, kunnes muu ruoka on valmista.

Leikkaa ulkofilee pihveiksi ja nuiji ne ihan ohuiksi lehtipihveiksi. Kuumenna paksupohjainen pannu kuumaksi. Lisää pannulle tilkka rypsiöljyä ja voita. Paista pihvi kerrallaan timjamin kanssa molemmin puolin. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.

Halkaise parsa pituussuunnassa halki. Pariloi tai paista parsat napakan kypsiksi. Mausta suolalla.

Paahda leipäviipaleet paistorasvassa molemmin puolin ja nosta ne tarjoiluastiaan. Kokoa päälle lehtipihvit, parsat ja bearnaise-kastiketta. Tarjoa.

Ainekset 

(4 annosta)

600 g HK Ehta® Takuumurea naudan ulkofileepala n.1 kg

8 vihreää parsaa
1/3 ruukkua timjamia
4 rkl voita
rypsiöljyä paistamiseen
suolaa
rouhittua mustapippuria
4 isoa viipaletta hapanjuurileipää

Bearnaise:

1 dl valkoviiniä
1 dl valkoviinietikkaa
1/3 pnt timjamia
2 valkosipulin kynttä
10 kpl valkopippuria
1 salottisipuli viipaloituna
5 kananmunan keltuaista
250 g voita
5 tippaa tabascoa
½ sitruunan mehu
½ ruukkua rakuunaa hienonnettuna
suolaa
rouhittua mustapippuria

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä