Sticky baby back ribs ja sweet chili -dippi

Sticky baby back ribs ja sweet chili -dippi

2-4 annosta   n. 3 h 20 min  Laktoositon Gluteeniton

Tästä ei enää näppiruoka parane. Kunnon sormia tahmaavat ribsit vaativat hieman aikaa, joten niitä kannattaa valmistaa kerralla hieman isompi määrä. Nämä nimittäin maistuvat seuraavanakin päivänä, jos sinne asti riittävät.

Valmistusohje

(n. 3 h 20 min)

Yhdistä haudutusliemen ainekset kattilassa ja kiehauta. Asettele ribsit syvään uunivuokaan tai pellille ja kaada kuuma liemi päälle niin, että lihat peittyvät lähes kokonaan. Laita päälle folio ja hauduta 150 asteisessa uunissa noin 3 tuntia, kunnes liha on pehmeää. Jäähdytä liemessään.

Sekoita dipin ainekset keskenään ja anna maustua kylmässä puolisen tuntia.

Sekoita sticky bbq -kastikkeen ainekset keskenään kattilassa. Kiehauta ja anna poreilla 15 minuuttia. Leikkaa ribsit luiden väleistä ja paista 250 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes kauniin värisiä ja rapsakoita. Pyörittele rapeat ribsit glaseerauskastikkeessa, viimeistele silputulla korianterilla sekä chili ja tarjoa heti.

Ainekset 

(2-4 annosta)

2 pkt HK Rypsiporsas® Baby Back Ribs n. 500 g


Haudutusliemi:

5 cm inkivääriä viipaloituna
1 l lihalientä
½ l soijaa
5 valkosipulin kynttä viipaloituna

Kastike:

1,5 dl soijaa
1 dl riisiviinietikkaa
5 rkl palmu, - tai ruokosokeria
2 rkl seesaminsiemeniä
5 kpl tähtianiksia
2 tl chilihiutaleita
5 cm inkivääriä
6 valkosipulia

Sweet chili -dippi:

1 dl majoneesia
1 dl maustamatonta jogurttia
½ dl sweet chili -kastiketta
½ tl rouhittua mustapippuria
3 rkl korianteria hienonnettuna

Viimeistelyyn:

1 dl tuoretta korianteria silputtuna
1 punainen chili viipaloituna

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.