Stroganoff

Stroganoff

4 annosta   n. 2 h 30 min  Gluteeniton

Vaikka Stroganoffista onkin olemassa monia eri versioita, se valmistetaan perinteisesti naudanlihakuutioista. Pitkä haudutus tekee siitä todella mureaa ja smetana antaa ihanaa täyteläisyyttä.

Valmistusohje

(n. 2 h 30 min)

Leikkaa naudan lapa n. 3x3 cm kuutioiksi ja ruskista kuutiot padassa öljyn kera muutamassa erässä. Lisää pataan sipulit ja kuullota niitä hetki. Sekoita joukkoon tomaattipyree ja mausta mustapippurilla sekä suolalla. Lisää päälle sen verran vettä, että lihat peittyvät sekä suolakurkkujen liemi. Anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla 2h välillä sekoitellen. Liha on sitä mureampaa, mitä kauemmin annat sen hautua.

Lisää lopuksi joukkoon suolakurkkukuutiot, smetana ja sinappi. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoitellen. Ripottele päälle vielä lehtipersiljaa ja tarjoile perunamuusin tai keitetyn riisin seurana.

Ainekset 

(4 annosta)
  • 1 kpl HK Naudan paistipala
  • 0.5 dl rypsiöljyä
  • 2 kpl sipulia lohkoina
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria myllystä
  • 8 dl vettä
  • 1 dl venäläistä suolakurkkua kuutioina
  • 1 dl suolakurkkujen lientä
  • 120 g smetanaa
  • 2 rkl sinappia
  • 1 ruukku lehtipersiljaa

Lisää tämän kaltaisia reseptejä

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.