
Sunnuntain uunikassler
Porsaan niska eli kassler maustetaan punaisella pestolla ja paistetaan juurespedillä. Maukas ruoka moneen tilanteeseen!
Valmistusohje
(n. 5 h )Hiero suola, sokeri ja pesto kasslerin pintaan. Leikkaa uunijuurekset isoiksi lohkoiksi. Pyöritä juurekset öljyssä. Levitä juurekset uunivuoan pohjalle ja aseta kassler päälle.
Kypsennä 150-asteisessa uunissa tunti. Peitä foliolla ja jatka kypsentämistä 120-asteisessa uunissa neljä tuntia.
Ainekset
(4-6 annosta)n. 1 kg HK Viljaporsaan Niska n. 2,3 kg
- 1 rkl suolaa
- 1 rkl sokeria
- 4 rkl punaista pestoa
- 1 kg uunijuureksia (esim. valkosipuli, porkkana, lanttu ja palsternakka)
- 2 rkl rypsiöljyä
