Suolainen pannukakku

Suolainen pannukakku

6-8 annosta   n. 60 min 

Suolainen pannukakku saa tässä reseptissä hieman uuden muodon. Muffinivuoassa paistettuna pienet pannarit kohoavat näppärästi täytettäviksi kupeiksi. Ihan mahtavaa syötävää vaikkapa kekkereille.

Valmistusohje

(n. 60 min)

Pannari:

Vatkaa ainekset huolellisesti kuohkeaksi massaksi. Anna tekeytyä puolisen tuntia. Kuumenna teflonpinnoitteinen muffinivuoka 180 asteisessa uunissa noin viisi minuuttia. Ota muffinivuoka uunista ja kaada kuppien pohjalle puoli senttiä sulaa voita. Kaada perään taikinaa niin että kupit täyttyvät puolilleen. Paista 180 asteisessa uunissa noin 12 minuuttia, kunnes pannarit saavat kauniin värin ja kohoavat kuppimaisiksi.

Pekonitäyte:

Kuutioi ja paista pekoni paistinpannulla kypsäksi. Lisää pannulle kuutioitu omena ja soija. Kiehauta ja mausta mustapippurilla ja sitruunan kuorella ja mehulla. Vatkaa creme fraiche vaahdoksi. Lusikoi täytettä paistettuun pannukakkukuppiin ja päälle vaahdotettua creme fraichea.

Broileritäyte:

Suikaloi broilerin paahtofilee. Sekoita silputtu ruohosipuli, broileri, limen mehu ja kuori ja vaahdotettu ranskankerma keskenään. Anna tekeytyä puolisen tuntia kylmässä ja tarjoa suolaisen pannukakun täytteenä.

Paahtopaistitäyte:

Viipaloi naudan paahtopaisti. Surauta vuohenjuusto, kerma, vaahterasiirappi ja sitruunamehu sileäksi sauvasekoittimella. Suikaloi kesäkurpitsa. Sekoita vuohenjuustokerma, paahtopaistisuikaleet ja kesäkurpitsa keskenään. Anna tekeytyä puolisen tuntia kylmässä ja tarjoa suolaisen pannukakun täytteenä.

Ainekset 

(6-8 annosta)

4 kananmunaa
2,5 dl maitoa
2,5 dl vehnäjauhoja
½ dl voisulaa + ½ dl vuokiin
2 tl suolaa
1 rkl sokeria

Vatkaa ainekset huolellisesti kuohkeaksi massaksi. Anna tekeytyä puolisen tuntia. Kuumenna teflonpinnoitteinen muffinivuoka 180 asteisessa uunissa noin viisi minuuttia. Ota muffinivuoka uunista ja kaada kuppien pohjalle puoli senttiä sulaa voita. Kaada perään taikinaa niin että kupit täyttyvät puolilleen. Paista 180 asteisessa uunissa noin 12 minuuttia, kunnes pannarit saavat kauniin värin ja kohoavat kuppimaisiksi.

Täytteet:

Pekoni

1 pkt HK Rypsiporsas® Gourmet Pekoni
3 kpl omenoita pieneksi kuutioituna
3 rkl makeaa soijaa
½ sitruunan raastettu kuori + mehu
200 g creme fraichea
rouhittua mustapippuria

Kuutioi ja paista pekoni paistinpannulla kypsäksi. Lisää pannulle kuutioitu omena ja soija. Kiehauta ja mausta mustapippurilla ja sitruunan kuorella ja mehulla. Vatkaa creme fraiche vaahdoksi. Lusikoi täytettä paistettuun pannukakkukuppiin ja päälle vaahdotettua creme fraichea.

Broileri

1 pkt HK Broilerin paahtofilee
75 g creme fraichea
½ limen mehu ja raastettu kuori
½ pnt ruohosipulia silputtuna

Suikaloi broilerin paahtofilee. Sekoita silputtu ruohosipuli, broileri, limen mehu ja kuori ja vaahdotettu ranskankerma keskenään. Anna tekeytyä puolisen tuntia kylmässä ja tarjoa suolaisen pannukakun täytteenä.

Paahtopaisti

1 pkt HK Gourmet Naudan paahtopaisti
50 g vuohenjuustoa
1 dl kuohukermaa
2 rkl vaahterasiirappia
2 rkl sitruunamehua
3 cm pätkä kesäkurpitsaa

Viipaloi naudan paahtopaisti. Surauta vuohenjuusto, kerma, vaahterasiirappi ja sitruunamehu sileäksi sauvasekoittimella. Suikaloi kesäkurpitsa todealla ohueksi. Sekoita vuohenjuustokerma, paahtopaistisuikaleet ja kesäkurpitsa keskenään. Anna tekeytyä puolisen tuntia kylmässä ja tarjoa suolaisen pannukakun täytteenä.

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.