Suolainen pannukakku

Suolainen pannukakku

6-8 annosta   n. 60 min 

Suolainen pannukakku saa tässä reseptissä hieman uuden muodon. Muffinivuoassa paistettuna pienet pannarit kohoavat näppärästi täytettäviksi kupeiksi. Ihan mahtavaa syötävää vaikkapa kekkereille!

Valmistusohje

(n. 60 min)

Pannari:

Vatkaa ainekset huolellisesti kuohkeaksi massaksi. Anna tekeytyä puolisen tuntia. Kuumenna teflonpinnoitteista muffinivuokaa 180-asteisessa uunissa noin viisi minuuttia. Ota muffinivuoka uunista ja kaada kuppien pohjalle puoli senttiä sulaa voita. Kaada perään taikinaa niin, että kupit täyttyvät puolilleen. Paista 180-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia, kunnes pannarit saavat kauniin värin ja kohoavat kuppimaisiksi.

Pekonitäyte:

Kuutioi ja paista pekoni paistinpannulla kypsäksi. Lisää pannulle kuutioitu omena ja soija. Kiehauta ja mausta mustapippurilla ja sitruunan kuorella ja mehulla. Vatkaa crème fraîche vaahdoksi. Lusikoi täytettä paistettuun pannukakkukuppiin ja päälle vaahdotettua crème fraîchea.

Broileritäyte:

Suikaloi broilerin paahtofilee. Sekoita silputtu ruohosipuli, broileri, limen mehu ja kuori ja vaahdotettu ranskankerma keskenään. Anna tekeytyä puolisen tuntia kylmässä ja tarjoa suolaisen pannukakun täytteenä.

Paahtopaistitäyte:

Viipaloi naudan paahtopaisti. Surauta vuohenjuusto, kerma, vaahterasiirappi ja sitruunamehu sileäksi sauvasekoittimella. Suikaloi kesäkurpitsa. Sekoita vuohenjuustokerma, paahtopaistisuikaleet ja kesäkurpitsa keskenään. Anna tekeytyä puolisen tuntia kylmässä ja tarjoa suolaisen pannukakun täytteenä.

Ainekset 

(6-8 annosta)

4 kananmunaa
2,5 dl maitoa
2,5 dl vehnäjauhoja
½ dl voisulaa + ½ dl voisulaa vuokiin
2 tl suolaa
1 rkl sokeria

Täytteet:

Pekoni

1 pkt HK Rypsiporsas® Gourmet Pekoni
3 kpl omenoita pieneksi kuutioituina
3 rkl makeaa soijaa
½ sitruunan raastettu kuori + mehu
200 g crème fraîchea
rouhittua mustapippuria

Broileri

1 pkt HK Helsingin Kauppiaiden Leipäbaari Broilerin Paahtofilee
75 g crème fraîchea
½ limen mehu ja raastettu kuori
½ pnt ruohosipulia silputtuna

Paahtopaisti

1 pkt HK Helsingin Kauppiaiden Leipäbaari Naudan gourmet Paahtopaisti
50 g vuohenjuustoa
1 dl kuohukermaa
2 rkl vaahterasiirappia
2 rkl sitruunamehua
3 cm pätkä kesäkurpitsaa

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä