Tartar naudan sisäpaistista, pikkelöityä punasipulia ja fermentoitua valkosipulimajoneesia

Tartar naudan sisäpaistista, pikkelöityä punasipulia ja fermentoitua valkosipulimajoneesia

4 annosta   n. 60 min  Laktoositon Gluteeniton

Kun Vuoden Kokki laittaa, niin hyvältä maittaa. Suomen Vuoden Kokki 2019 Mikko Kaukonen Food Camp Finlandista kävi kylässä tekemässä hieman tartaria. Fermentoitu valkosipulimajoneesi antaa tässä reseptissä uudenlaisen säväyksen muuten melko perinteisesti maustetulle tartarille.

Valmistusohje

(n. 60 min)

Kiehauta sokeri, vesi ja etikka. Kuori ja halkaise sipuli kahtia. Lisää sipulit etikkaliemeen. Keitä pari minuuttia ja jäähdytä. Erittele sipulit pieniksi kupeiksi ja säilytä pikkeliliemessä.

Sekoita majoneesi, valkosipulitahna ja sitruunamehu keskenään. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Tartaria valmistaessa on huolehdittava siitä, että raaka-aine pysyy koko valmistuksen ajan mahdollisimman kylmänä. Poista lihasta mahdolliset kalvot sekä rasvat mahdollisimman tarkasti ja jauha liha lihamyllyllä karkealla terällä. Mausta jauhettu liha dijonsinapilla, worchesterilla, tabascolla, suolalla ja mustapippurilla. Lisää hienonnettu ruohosipuli ja kapris. Tarkista maku ja muotoile pihviksi. Tarjoa lisänä pikkelöityä punasipulia ja fermentoitua valkosipulimajoneesia.

Ainekset 

(4 annosta)

250 g HK Ehta® Takuumurea naudan sisäpaistipala n. 1,2 kg

1 rkl dijonsinappia
1 tl worchesterkastiketta
1 tl tabascoa
2 rkl kapriksia hienonnettuna
2 rkl ruohosipulia hienonnettuna
1 tl suolaa
mustapippuria

Valkosipulimajoneesi:

100 g majoneesia
1 rkl fermentoitua valkosipulitahnaa (saatavilla hyvin varustelluissa kaupoissa)
½ sitruunan mehu
suolaa
mustapippuria

Pikkelöity punasipuli:

4 kpl mini punasipulia
200 g sokeria
2 dl väkiviinaetikkaa
1 dl vettä
timjaminlehtiä koristeluun

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.