
Tartarjoulutorttu
Rumpujen pärinää... Tässä saapuu kaikkien juhlapöytien vetonaula. Tartarjoulutorttu! Hienostunut herkku kätkee sisäänsä ihanan kirpakkaa punasipulihilloketta, HK Ehta® Takuumurea naudan ulkofilee tartaria sekä muikunmätiä.
Valmistusohje
(n. 45 min)Tartar
Poista lihasta mahdolliset kalvot veitsellä leikaten. Leikkaa ulkofilee veitsellä pieneksi silpuksi. Sekoita joukkoon sinappi, majoneesi, ranskankerma ja suolaa maun mukaan. Anna maustua kylmässä puolisen tuntia.
Punasipulihilloke
Laita kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Vähennä lämpöä ja anna hiljalleen pulputtaa koko ajan sekoittaen, kunnes seos alkaa sakenemaan. Jäähdytä.
Kokoaminen
Muotoile tortut ja voitele ne, mutta älä täytä vielä. Paista täyttämättömät tortut pakkauksen ohjeen mukaan kauniin kullanrusehtaviksi. Anna jäähtyä. Täytä jäähtyneet tortut niin, että pohjimmaiseksi tulee punasipulihilloketta. Päälle kahdella lusikalla quenelliksi muotoiltu tartar pallero sekä muutama nokare muikunmätiä. Tarjoa heti.
Ainekset
(10 annosta)300 g HK Ehta® Takuumurea naudan ulkofileepala n.1 kg
4 tl karkeaa dijonsinappia
3 rkl majoneesia
3 rkl ranskankermaa
suolaa
30 g muikunmätiä
Punasipulihilloke
1 kpl punasipuli pieneksi silputtuna
1 dl ruokosokeria
0,75 dl sampanjaetikkaa
0,5 tl mustapippuria
