Tartarjoulutorttu

Tartarjoulutorttu

10 annosta   n. 45 min  Laktoositon

Rumpujen pärinää... Tässä saapuu kaikkien juhlapöytien vetonaula. Tartarjoulutorttu! Hienostunut herkku kätkee sisäänsä ihanan kirpakkaa punasipulihilloketta, Valikoitua naudan ulkofilee tartaria sekä muikunmätiä.

Valmistusohje

(n. 45 min)

Tartar

Poista lihasta mahdolliset kalvot veitsellä leikaten. Leikkaa ulkofilee veitsellä pieneksi silpuksi. Sekoita joukkoon sinappi, majoneesi, ranskankerma ja suolaa maun mukaan. Anna maustua kylmässä puolisen tuntia.

Punasipulihilloke

Laita kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Vähennä lämpöä ja anna hiljalleen pulputtaa koko ajan sekoittaen, kunnes seos alkaa sakenemaan. Jäähdytä.

Kokoaminen

Muotoile tortut ja voitele ne, mutta älä täytä vielä. Paista täyttämättömät tortut pakkauksen ohjeen mukaan kauniin kullanrusehtaviksi. Anna jäähtyä. Täytä jäähtyneet tortut niin, että pohjimmaiseksi tulee punasipulihilloketta. Päälle kahdella lusikalla quenelliksi muotoiltu tartar pallero sekä muutama nokare muikunmätiä. Tarjoa heti.

Ainekset 

(10 annosta)

Tartar

300 g HK Valikoitua naudan ulkofilee
4 tl karkeaa dijonsinappia
3 rkl majoneesia
3 rkl ranskankermaa
suolaa

30 g muikunmätiä

Punasipulihilloke

1 kpl punasipuli pieneksi silputtuna
1 dl ruokosokeria
0,75 dl sampanjaetikkaa
0,5 tl mustapippuria

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.