Tartarpihvi

Tartarpihvi

annosta   n. 30 min  Laktoositon Gluteeniton Maidoton

Klassinen tartarpihvi onnistuu myös kotikeittiössä, kun raaka-aineet ovat laadukkaita ja veitsi terävä. Tartarpihvi kannattaa aina valmistaa laadukkaasta suomalaisesta naudanlihasta.

Valmistusohje

(n. 30 min)

Leikkaa liha ensin syiden vastaisesti ohuiksi viipaleiksi ja viipaleet pieniksi kuutioiksi. Voit myös raapia lihaa veitsenterällä, jolloin lopputulos on rakenteeltaan hienompaa. Sekoita hienonnetun lihan joukkoon Worcestershire-kastike, Tabasco, suola ja pippuri. Siirrä peitettynä jääkaappiin odottamaan.

Esivalmistele kasvikset ja sekoita keskenään majoneesi ja sinappi. Muotoile lihasta lautasille neljä samankokoista pihviä joko käsin tai muottia apuna käyttäen. Asettele lisukkeet pihvien ympärille ja laita pihvin päälle kananmunankeltuainen. Tarjoile rapeaksi paahdetun leivän ja oliiviöljyn kera.

 

Vinkki: Saat lihasta helposti ohuita viipaleita, kun annat sen kohmettua hetken pakastimessa.
Käytä tartarpihviin aina vain hyvälaatuista suomalaista lihaa.

Ainekset 

( annosta)

Lisäksi

  • 100 g salottisipulia pieninä kuutioina
  • 100 g maustekurkkua pieninä kuutioina
  • 100 g kapriksia hienonnettuna
  • 4 rkl majoneesia
  • 1 rkl Dijon-sinappia
  • 4 kpl keltuaista
Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.