Tatti-raakamakkaracarbonara

Tatti-raakamakkaracarbonara

3-4 annosta   n. 30 min  Laktoositon

Hieman mausteisempi HK Maakarit® Pampan Pablo ja tatit sopivat oivallisesti myös tällaiseen carbonara-tyyppiseen pastaan. Keltuaisista, parmesaanista ja oliiviöljystä syntyy pastan ”kermainen” kastike, jota ei kuitenkaan kannata laittaa aivan tulikuumaan pastaan keltuaisten kokkeloitumisen välttämiseksi. Anna siis pastan jäähtyä pari minuuttia ennen ”kastikkeen” lisäämistä.

Valmistusohje

(n. 30 min)

Poista raakamakkarasta kuori vetämällä pitkä viilto makkaran päästä päähän. Nypi makkara paloiksi. Silppua salottisipuli sekä valkosipuli. Viipaloi tatit ohuiksi viipaleiksi.

Paista raakamakkarapallerot, sienet ja timjaminoksat rapsakoiksi vaahtoavassa voissa. Lisää pannulle salotti- ja valkosipulisilppu. Jatka freesaamista, kunnes sipulit pehmenevät. Lisää pannulle sherryetikka. Mikäli pannu on pieni tai teet isomman satsin, kannattaa paisto suorittaa useammassa erässä.

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Yhdistä valutettu pasta ja sieni-makkaraseos keskenään. Sekoita keltuaiset, parmesaani sekä oliiviöljy keskenään. Lisää keltuaisseos pastan joukkoon ja sekoita hyvin. Tarjoa heti.

Ainekset 

(3-4 annosta)

1 pkt HK Maakarit® Raakamakkara Palermon Mario

200 g tatteja
2 rkl hienonnettua ruohosipulia
2 timjaminoksaa
1 salottisipuli
2 valkosipulinkynttä
2 tl sherryviinietikkaa
2 rkl voita
3 keltuaista
1 dl raastettua parmesaania
½ dl oliiviöljyä

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä