Täydellinen kinkkupiirakka

Täydellinen kinkkupiirakka

8 annosta   n. 45 min 

Täydellinen kinkkupiirakka sopii hyvin kahvipöydän suolaiseksi tarjottavaksi ja se vie kielen mennessään! Ihana piirakka maistuu sekä kylmänä että kevyesti lämmitettynä. Kinkkupiirakka on täydellinen tarjottava esimerkiksi valmistujaisiin, mutta sopii mainiosti myös kokonaiseksi ateriaksi esimerkiksi salaatin kera tarjoiltuna.

Valmistusohje

(n. 45 min)

Piirakkapohja

Nypi voi ja vehnäjauhot tasaiseksi massaksi. Sekoita huolellisesti joukkoon vesi ja timjami.
Painele taikina halkaisijaltaan noin 27-senttisen vuoan pohjalle, painele siihen haarukalla reikiä ja esipaista 15 minuuttia 175-asteisessa uunissa. Valmista sillä aikaa täyte.

Täyte

Kuullota sipulikuutioita hetki pannulla öljytilkan kera ja anna jäähtyä. Suikaloi kinkku. Riko kananmunat astiaan ja vatkaa niiden rakenne rikki haarukalla. Sekoita joukkoon creme fraiche, kerma ja juustoraaste.

Kokoaminen ja paistaminen

Levitä kinkkusuikaleet esipaistetulle pohjalle ja kaada päälle loput täytteet.
Kypsennä vielä 15 minuuttia 175-asteisessa uunissa ja anna jäähtyä ennen tarjoilua.

Vinkki!

Ennen piirakkapohjan esipaistamista painele folio taikinan päälle kaada foliokuppiin kuivia herneitä ”tilapäistäytteeksi”. Herneet estävät taikinan kupruilun, jolloin pohjasta tulee tasainen ja ryhdikäs. Esipaiston jälkeen poista herneet sekä folio ja lisää täyte. Herneiden sijaan voit käyttää esimerkiksi karkeaa merisuolaa tai kuivattuja papuja.

Ainekset 

(8 annosta)

Pohja:

  • 100 g voita
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl kuivattua timjamia
  • 0.5 dl vettä

Täyte:

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.