Teriyaki-possuvartaat ja valkosipuli-seesamiriisiä

Teriyaki-possuvartaat ja valkosipuli-seesamiriisiä

4 annosta   n. 50 min  Laktoositon Gluteeniton

Kesän lähestyessä monessa taloudessa aletaan suunnittelemaan grillin esiin kaivamista ja vuosituhannen grillikesään valmistautumista. Vanhat grillausopukset kaivetaan kirjahyllyistä ja uusia ideoita etsitään internetin syövereistä. Yksi asia mikä ei liikaa miettimistä kaipaa, on HK:n uudet Street Grill Viljaporsaan Teriyaki vartaat. Riisin reseptissä oleva rapea valkosipuli-seesamiöljy on ehkä tämän kesän koukuttavin mauste grillipöytään. Koukuttavuutensa vuoksi rapeaa valkosipuli-seesamiöljyä kannattaa valmistaa kerralla isompi satsi (Toim.huom.).

Valmistusohje

(n. 50 min)

Hienonna valkosipuli ja salotti. Frittaa rapeiksi ja valuta huolellisesti. Kuumenna seesami- ja rypsiöljy ja kaada kuuma öljy chilihiutaleiden ja seesaminsiementen päälle. Mausta suolalla ja sokerilla. Anna hieman jäähtyä. Kaada chiliöljy fritattujen sipuleiden joukkoon. Purkita ja säilytä kylmässä (säilyy n. 2 viikkoa, mutta luultavasti on syöty jo kauan ennen sitä)

Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Tarjoa rapean valkosipuli-seesamiöljyn kera.

Töki lihapalat liotettuihin varrastikkuihin ja sivele pintaan rypsiöljyä. Grillaa vartaat kuumassa grillissä noin 3 minuuttia per puoli. Sivele glaseerauskastike vartaiden pintaan grillauksen loppuvaiheessa.

Ainekset 

(4 annosta)

1 pkt HK Street Grill viljaporsaan vartaat teriyaki 400 g

 

Valkosipuli-seesamiriisi:

3 dl jasminriisiä (huuhdeltuna)
7 dl vettä
1 tl suolaa
rapeaa valkosipuli-seesamiöljyä

Rapea valkosipuli-seesamiöljy:

100 g valkosipulia
1 kpl salottispulia
1 rkl chilihiutaleita
2 dl rypsiöljyä
1 dl seesamiöljyä
2 tl seesaminsiemeniä
1 tl suolaa
2 tl sokeria

 

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä