Thaipossua ja jaew-kastike

Thaipossua ja jaew-kastike

6 annosta   n. 5 h 30 min  Laktoositon Gluteeniton Maidoton

Curryllä maustettu possu haudutetaan rauhassa uunissa ja tarjoillaan thaimaalaisen jaew-kastikkeen kera. 

Valmistusohje

(n. 5 h 30 min)

Ota liha huoneenlämpöön noin 2 tuntia ennen valmistuksen aloittamista. Sekoita currytahna ja öljy keskenään, hiero seos lihan pintaan ja laita liha uunivuokaan. Peitä vuoka kannella tai foliolla ja hauduta kypsäksi 125-asteisessa uunissa noin 4 tuntia.

Valmista lihan kypsyessä kastike yhdistämällä kaikki ainekset keskenään ja sekoittamalla, kunnes sokeri on liuennut.  Anna maustua jääkaapissa.

Revi tai leikkaa veitsellä hieman jäähtyneestä lihasta paloja ja valele jaew-kastikkeella.

Ainekset 

(6 annosta)

1 pkt HK Viljaporsaan uuniliha

2 rkl punaista currytahnaa
2 rkl rypsiöljyä

Jaew-kastike

2 kpl salottisipulia pieninä kuutioina
1 ruukku korianteria hienonnettuna
0.5 rkl kalakastiketta
3 rkl vettä
1 kpl limen mehu
1 rkl ruokosokeria
1 rkl chililastuja (kuivattuja)

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä