Thaipossua ja jaew-kastike

Thaipossua ja jaew-kastike

6 annosta   n. 5 h 30 min  Laktoositon Gluteeniton Maidoton

Curryllä maustettu possu haudutetaan rauhassa uunissa ja tarjoillaan thaimaalaisen jaew-kastikkeen kera. 

Valmistusohje

(n. 5 h 30 min)

Ota liha huoneenlämpöön noin 2 tuntia ennen valmistuksen aloittamista. Sekoita currytahna ja öljy keskenään, hiero seos lihan pintaan ja laita liha uunivuokaan. Peitä vuoka kannella tai foliolla ja hauduta kypsäksi 125-asteisessa uunissa noin 4 tuntia.

Valmista lihan kypsyessä kastike yhdistämällä kaikki ainekset keskenään ja sekoittamalla, kunnes sokeri on liuennut.  Anna maustua jääkaapissa.

Revi tai leikkaa veitsellä hieman jäähtyneestä lihasta paloja ja valele jaew-kastikkeella.

Ainekset 

(6 annosta)

Jaew-kastike

  • 2 kpl salottisipulia pieninä kuutioina
  • 1 ruukku korianteria hienonnettuna
  • 0.5 dl kalakastiketta
  • 3 rkl vettä
  • 1 kpl limen mehu
  • 1 rkl ruokosokeria
  • 1 rkl chililastuja (kuivattuja)
Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.