
Thaipossua ja jaew-kastike
Curryllä maustettu possu haudutetaan rauhassa uunissa ja tarjoillaan thaimaalaisen jaew-kastikkeen kera.
Valmistusohje
(n. 5 h 30 min)Ota liha huoneenlämpöön noin 2 tuntia ennen valmistuksen aloittamista. Sekoita currytahna ja öljy keskenään, hiero seos lihan pintaan ja laita liha uunivuokaan. Peitä vuoka kannella tai foliolla ja hauduta kypsäksi 125-asteisessa uunissa noin 4 tuntia.
Valmista lihan kypsyessä kastike yhdistämällä kaikki ainekset keskenään ja sekoittamalla, kunnes sokeri on liuennut. Anna maustua jääkaapissa.
Revi tai leikkaa veitsellä hieman jäähtyneestä lihasta paloja ja valele jaew-kastikkeella.
Ainekset
(6 annosta)1 pkt HK Rypsiporsas® Kassler n. 900 g
- 2 rkl punaista currytahnaa
- 2 rkl rypsiöljyä
Jaew-kastike
- 2 kpl salottisipulia pieninä kuutioina
- 1 ruukku korianteria hienonnettuna
- 0.5 dl kalakastiketta
- 3 rkl vettä
- 1 kpl limen mehu
- 1 rkl ruokosokeria
- 1 rkl chililastuja (kuivattuja)
