Tilliliha

Tilliliha

6 annosta   n. 4 h  

Tilliliha jakaa mielipiteitä: toisille se on jo kouluajoista ollut suosikkiruoka ja toisille inhokki. Tällä reseptillä siihen kuitenkin ihastuvat kaikki. Perinteinen tilliliha kypsyy suussasulavan mureaksi hitaasti hauduttamalla.

Valmistusohje

(n. 4 h )

Huuhtele liha kylmällä vedellä ja laita se suurehkoon kattilaan. Peitä liha kylmällä vedellä ja kuumenna kiehuvaksi. Kuori pinnalle kerääntyvä vaahto pois reikäkauhalla. Kun vaahtoa ei enää muodostu, lisää joukkoon loput keitinliemen ainekset.

Anna kiehua hiljalleen 3-4h, kunnes liha on täysin mureaa. Nosta liha jäähtymään ja kuutioi se n. 3x3cm paloiksi. Siivilöi liemi kastiketta varten.

Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon vehnäjauhot. Anna seoksen kypsyä muutama minuutti, mutta älä ruskista. Sekoita joukkoon kuuma liemi pienissä erissä koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Lisää joukkoon lihakuutiot, sokeri ja valkopippuri. Anna kiehua hiljalleen kymmenisen minuuttia, välillä sekoittaen.

Lisää aivan lopuksi sitruunanmehu sekä tilli ja tarkista suolan riittävyys. Tarjoile tillilihan seuraksi keitettyjä kuoriperunoita.

Ainekset 

(6 annosta)
  • n. 1 kg HK Naudan rinta, luuton tai HK Naudan etuselkä
  • n. 1 l vettä
  • 1 porkkana paloiteltuna
  • 1 sipuli paloiteltuna
  • 2 valkosipulinkynttä rikottuina
  • 3 laakerinlehteä
  • 10 kpl kokonaisia valkopippureita
  • 2 tl suolaa
  • 5 kpl tillinvarsia (lehdet käytetään kastikkeeseen)

Kastike

  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 5 dl siivilöityä lihan keitinlientä
  • 2 tl sokeria
  • ½ tl valkopippuria myllystä
  • 1 pienehkön sitruunan mehu
  • 1 nippu tillinlehtiä hienonnettuna
  • (1 tl suolaa)

Lisää tämän kaltaisia reseptejä

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.