Tomaatti-basilikalihapullat ja tuorepastaa

Tomaatti-basilikalihapullat ja tuorepastaa

6 annosta   n. 30 min  Laktoositon

Mamma mia mitkä lihapullat. Jauhetusta naudan rinnasta valmistetut lihapullat maustuvat italialaisittain basilikalla ja aurinkokuivatulla tomaatilla. Buon appetito!

Valmistusohje

(n. 30 min)

Sekoita jauheliha, hienonnettu basilika, aurinkokuivattu tomaatti sekä suola ja pippuri kulhossa. Pyörittele tomaatti-basilika jauhelihasta pyöryköitä. Paista pyöryköihin voi-oliiviöljyseoksessa kaunis väri. Lisää pannulle hienonnetut valkosipulit ja anna niiden hetki pehmetä pannulla.

Kun valkosipulit alkavat saada väriä lisää joukkoon balsamico, sokeri sekä timjami. Kiehauta.
Lisää tomaattimurska, mustapippuri ja mausta lopuksi maun mukaan suolalla. Hauduttele hiljalleen noin 25 minuuttia, kunnes lihapullat ovat kypsiä.

Keitä tuorepasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta keitetty pasta ja sekoita se hienonnetun basilikan kanssa lihapullakastikkeen sekaan. Tarjoa pasta raastetun parmesaanijuuston kera.

Ainekset 

(6 annosta)

2 pkt HK Karkeaksi jauhettua naudan rintaa

100 g aurinkokuivattua tomaattia valutettuna ja hienonnettuna
1/2 pnt basilikaa
1 prk hyvää tomaattimurskaa
4 valkosipulin kynttä hienonnettuna
½ pnt timjamia
1 rkl sokeria
2 rkl balsamicoa
suolaa
rouhittua mustapippuria
2 pkt tagliatelle tuorepastaa

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.