Tulinen nakki-lämppärileipä

Tulinen nakki-lämppärileipä

4 annosta   n. 30 min  Laktoositon

Makean tulisella jalapenohillolla kruunattu nakki-lämppärileipä on kutkuttavan herkullista purtavaa. Juustotäytteiset nakit sopivat tähän reseptiin kuin nakutettuna, mutta myös perinteinen Aitonakki ™ toimii mainiosti.

Valmistusohje

(n. 30 min)

Valmista jalapenohillo hyvissä ajoin, mielellään jo edellisenä päivänä. Viipaloi jalapenot noin 2-3 mm viipaleiksi. Laita kaikki ainekset kattilaan ja kiehauta. Anna pulputtaa hiljalleen noin 10 minuuttia välillä sekoitellen. Kaada hillo puhtaisiin purkkeihin ja sulje kannet. Jäähdytä. Jalapenohillo säilyy pitkään, joten sitä kannattaa tehdä isompi määrä kerralla ja käyttää erilaisten ruokien maustajana.

Laita leivät uunipellille ja kasaa päälle jalapenohilloa, pari nakkia per leipä ja aimo annos juustoa. Paista 180-asteisessa uunissa noin 5-10 minuuttia, kunnes juusto on kauniisti sulanut ja nakit paistuneet.

Paista päälle vielä kananmunia ja nauti!

Ainekset 

(4 annosta)

1 pkt HK Aitonakki™ Tuhti juusto 350 g

4 viipaletta vaaleaa leipää
8 juustoviipaletta, esim. Port Salut
4 rkl jalapenohilloa
4 kananmunaa

Jalapenohillo:

500 g tuoreita jalapenoja
½ kg hillosokeria
1,5 dl valkoviinietikkaa
½ dl vettä
1 rkl korianterin siemeniä
1 tl suolaa
½ tl rouhittua mustapippuria

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä