Uunilenkki À la Jaakko Impiö

Uunilenkki À la Jaakko Impiö

2-4 annosta   n. 40 min  Laktoositon Gluteeniton

Jos uunilenkkiä tarjoiltaisiin maailman parhaassa ravintolassa, olisi se tällainen. Maailman parhaaksi valitussa ravintolassa Ranskan Rivieralla Mentonissa sijaitsevassa Mirazurissa työskentelevä Jaakko Impiö paljastaa oman reseptinsä tähän klassikkoruokalajiin.

Valmistusohje

(n. 40 min)

Viikunakompotti:

Viipaloi sipuli ohueksi ja kypsennä hyvin öljytyssä kattilassa keskilämmöllä 10 minuuttia, tai kunnes pehmeitä ja ruskistuneita. Viipaloi viikunat ohueksi ja lisää kattilaan. Nosta lämpöä ja lisää balsamiviinietikka ja sekoita kunnolla. Sekoita, kunnes etikka on lähes kokonaan redusoitunut. Lisää punaviini ja laske lämpö keskilämmölle. Lisää suolaa. Anna hautua noin 30 minuuttia tai kunnes koostumukseltaan tahmeaa ja jäykkää.
Mausta suolalla ja pippurilla.

Lämmitä hunajaa kattilassa keskilämmöllä laventelinoksien kanssa noin 10 minuuttia.

Uunimakkara:

Trimmaa lenkistä kärjet. Syö heti. Viillä lenkkiin neljä viiltoa. Kypsennä makkaraa 180 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Leikkaa juusto pieniksi makkaran levyisiksi paloiksi ja aseta viiltoihin. Laita takaisin uuniin 5 minuutiksi tai kunnes juusto on sulanut. Sivele lämmintä laventelihunajaa pensselillä makkaran päälle ja mausta sormisuolalla. Tarjoa viikunahillon sekä sinapin kanssa.

 

Ainekset 

(2-4 annosta)

1 pkt HK Sininen Lenkki® Perinteinen 580 g

100 g keskikovaa vuohenjuustoa
½ dl hunajaa
4 laventelin oksaa

Viikunakompotti:

1 punasipuli
400 g kuivattuja viikunoita
1,5 dl punaviiniä
0,5 dl balsamiviinietikkaa
0,5 dl ruokosokeria
Suolaa ja pippuria

Kokojyväsinappia

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä