Uuniliha ja olut-sinappikastike

Uuniliha ja olut-sinappikastike

6 annosta   n. 5 h 30 min  Laktoositon Maidoton

Liha ja juurekset valmistuvat kätevästi samassa paistoastiassa uunin lämmössä. Lihan muhittua meheväksi, se tarjoillaan herkullisen olut-sinappikastikkeen kera.

Valmistusohje

(n. 5 h 30 min)

Ota liha huoneenlämpöön noin 2 tuntia ennen valmistuksen aloittamista.

Hiero suola, sokeri ja mustapippuri huolellisesti lihan pintaan. Aseta liha pataan paloiteltujen juuresten viereen. Peitä pata kannella ja kypsennä 125-asteisesa uunissa 5 tuntia. Nosta kansi padan päältä, säädä uunin lämpö 225-asteiseksi ja anna ruskistua noin 15 minuuttia, kunnes lihan pinta on kauniin ruskea. Ota pata uunista ja nostele varovasti liha ja juurekset paistivadille.

Kuori lusikalla hieman rasvaa pois pataan kertyneen liemen pinnalta, lisää olut ja kuumenna liemi liedellä kiehuvaksi. Raavi samalla padan reunoille ruskistuneet palaset liemen joukkoon. Haihduta noin 5 minuuttia ja lisää kanaliemi ja sinappi. Keitä vielä 5 minuuttia, kunnes kastike alkaa saostua. Siivilöi kastike ja vatkaa voi joukkoon. Tarjoile uunilihan, juuresten ja paistettujen perunoiden kanssa.

Ainekset 

(6 annosta)
  • 1.5 kg HK Viljaporsaan uuniliha
  • 1 rkl suolaa
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 1 tl mustapippuria
  • 3 kpl porkkanaa reiluina paloina
  • 2 kpl sipulia reiluina lohkoina
  • 2 dl olutta (mieluiten tummaa lager-olutta)
  • 2 dl kanalientä
  • 1 rkl sinappia (väkevää)
  • 3 rkl voita
Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.