
Uunimakkara ”ratatouille”
Mikäli ratatouille olisi keksitty Suomessa Ranskan Provencen sijaan, olisi se mitä luultavimmin tällainen. Yhtä kaikki, tämä on oivallinen makkararuoka vaikkapa lauantaisaunan jälkeiseen herkutteluun.
Valmistusohje
(n. 50 min)Yhdistä tomaattikastikkeen ainekset kulhossa ja surauta sileäksi kastikkeeksi sauvasekoittimella. Kippaa tomaattikastike noin 30 cm halkaisijaltaan olevaan uunivuokaan.
Kuori ja viipaloi makkara puolen sentin paksuisiksi kiekoiksi. Viipaloi kesäkurpitsa, tomaatit, paprikat ja punasipulit ohuiksi kiekoiksi. Lado viipaleita vuoron perään tomaattikastikkeen päälle. Murusta pinnalle Koskenlaskija-juusto ja paista 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia, kunnes paistos on kauniisti ruskistunut.
Ainekset
(4 annosta)1 pkt HK Sininen Lenkki® Savupekoni 500 g
1 iso kesäkurpitsa
2-3 tomaattia
2 keltaista paprikaa
2 punasipulia
1 pkt Valio Koskenlaskija® mustapippuri -sulatejuustoa
Tomaattikastike:
1 prk tomaattimurskaa
1 valkosipulinkynsi
2 tl oreganoa
1 tl suolaa
½ tl rouhittua mustapippuria
1 rkl tomaattipyreetä
