Vaahterasiirappiglaseeraus joulukinkulle

Vaahterasiirappi­glaseeraus joulukinkulle

8 annosta   n. 30 min  Laktoositon Gluteeniton Maidoton

Perinteisen, sinapilla ja korppujauhoilla kuorruttamisen sijaan joulukinkun voi myös glaseerata. Kokeile tätä joulumausteilla maustettua, ihanan makeaa glaseerausta, joka täydentää kinkun suolaisuutta mukavasti.

Valmistusohje

(n. 30 min)

Keitä siivilöityä paistolientä kattilassa, kunnes siitä on jäljellä noin 1 dl. Lisää joukkoon loput ainekset ja anna hetki jäähtyä. Tee kinkun rasvapintaan ristikkäisviiltoja terävällä veitsellä ja levitä kuorrute kinkun pintaan. Pidä kinkkua 225-asteisessa uunissa (200-asteisessa kiertoilmauunissa) 7-10 minuuttia, kunnes pinta on tumman ruskea.

Ohjeen glaseeraus riittää pienelle, noin 2-4 kilon joulukinkulle.

Katso ohjeet myös kinkun paistamiseen ja muihin joulupöydän herkkuihin.

Ainekset 

(8 annosta)
  • 2 dl kinkun paistolientä
  • 1 dl vaahterasiirappia
  • 0.5 dl hunajaa (juoksevaa)
  • 1 dl fariinisokeria
  • 2 rkl Dijon-sinappia
  • 0.5 tl kanelia
  • 0.25 tl neilikkaa
Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.