Valikoitua entrecôtea punaviinikastikkeen ja raikkaiden kasviksien kera

Valikoitua entrecôtea punaviinikastikkeen ja raikkaiden kasviksien kera

4 annosta   n. 60 min  Laktoositon Gluteeniton

Juhlapyhien tuoksinnassa tulee herkästi syötyä liikaa ja liian raskaasti. Ja vaikka entrecôte ei kaikkein kevyimpiin pihveihin lukeudukkaan, on tämä resepti kaikessa raikkaudessaan mainio vaihtoehto mättöeväälle.

Valmistusohje

(n. 60 min)

Leikkaa entrecôte noin 2,5 cm pihveiksi. Kuumenna paistinpannussa voi ja oliiviöljy. Lisää pannulle veitsen lappeella murskatut valkosipulin kynnet sekä muutama timjamin oksa. Lisää mukaan entrecotepihvit ja paista mediumiksi eli noin 3 minuuttia per puoli välillä paistirasvalla valellen. Anna vetäytyä noin 20 minuuttia ennen tarjoilua.

Valmista kasvikset sillä aikaa kun pihvit vetäytyvät. Laita vesi, voi ja suola paistinpannulle kuumenna kiehuvaksi. Lisää voi-veteen kaikki muut kasvikset paitsi mustakaali. Anna kiehua noin 2 minuuttia, kunnes kasvikset ovat napakan kypsiä. Valuta.

Kuumenna paistinpannussa nokare voita ja oliiviöljyä. Paista esikeitettyihin mustakaaleihin kaunis väri ja mausta suolalla.

Tarjoa vetäytyneet entrecôtepihvit punaviinikastikkeen sekä vihannesten kera.

Ainekset 

(4 annosta)

800 g HK Takuumurea entrecôte
5 valkosipulin kynttä
½ pnt timjamia
voita paistamiseen
oliiviöljyä paistamiseen
suolaa
rouhittua mustapippuria

Kasvikset:

100 g retiisiä lohkoina
5 kevätsipulin vartta 3 cm pätkinä
½ kesäkurpitsa ohuina viipaleina
1 puska mustakaalia ryöpättynä
100 g voita
oliiviöljyä
1 l vettä
2 tl suolaa

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.