
Välimeren lihamureke ja värikäs kasvislisäke
Välimeren lihamurekkeessa on joukko ihania Välimeren alueen tuotteita, jotka tekevät arkisesta murekkeesta mehevän ja herkullisen. Tarjoa seurana värikäs kasvislisäke.
Valmistusohje
(n. 60 min)Mittaa couscous tai korppujauhot kulhoon ja lisää vesi. Anna turvota noin viisi minuuttia.
Lisää naudan jauheliha, aurinkokuivatut tomaatit, hienonnetut valkosipulinkynnet ja silputtu sipuli.
Leikkaa feta- tai salaattijuusto ja oliivit pieniksi paloiksi ja lisää joukkoon. Mausta kuivatulla basilikalla, oreganolla tai rakuunalla ja suolalla. Sekoita seos tasaiseksi ja muotoile tasakokoiseksi tangoksi.
Valuta murekkeen pinnalle vihreää pestokastiketta ja ripottele päälle parmesaaniraastetta.
Paista leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä tai uunivuossa 200 asteessa noin 30 - 40 minuuttia. Kiertoilmauunissa lämpötilan tulisi olla noin 175 astetta.
Valmista seuraksi värikäs kasvislisäke. Suikaloi paprikat ja kuutioi munakoiso. Kuori punasipulit ja leikkaa lohkoiksi. Puolita miniluumutomaatit. Kuumenna öljy pannulla ja lisää kasvikset ja valkosipulinkynnet.
Kääntele kovalla lämmöllä muutamia minuutteja. Mausta soijakastikkeella ja rouhitulla mustapippurilla.
Ainekset
(4-5 annosta)1 pkt HK Naudan jauheliha 17 %
- 1 dl couscousia tai korppujauhoja
- 2 dl kiehuvaa vettä
- ½ dl aurinkokuivattuja tomaattisuikaleita
- 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 1 sipuli silputtuna
- 100 g feta- tai salaattijuustoa
- 5 - 10 oliivia
- 2 tl kuivattua basilikaa, oreganoa tai rakuunaa
- ¾ tl suolaa
Pinnalle
- n. 3 rkl vihreää pestokastiketta
- ½-1 dl parmesaaniraastetta
Kasvislisäke
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 vihreä paprika
- 1 keltainen paprika
- 1 pieni munakoiso
- 1 - 2 punasipulia
- 200 g miniluumu- tai kirsikkatomaatteja
- 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 2 rkl soijakastiketta tai maun mukaan
- mustapippuria myllystä
