Valkosipulipaisti

Valkosipulipaisti

4-6 annosta   n. 2 h   Gluteeniton

Naudan paahtopaistin sisään työnnetään valkosipulinkynsiä, jotka antavat upean maun ja tuoksun tälle herkulliselle uunipaistille.

Valmistusohje

(n. 2 h )

Tee paistiin syviä reikiä terävällä ja kapeateräisellä veitsellä ja työnnä valkosipulin palat paistin sisään. Hiero suola, pippuri ja timjaminlehdet paistin pintaan. Ruskista paistin pinta pannulla rasvan kera ja työnnä lihalämpömittari lihan keskelle. 

Kypsennä paistia 100–125-asteisessa uunissa, kunnes mittari näyttää 58–60 astetta. Nosta paisti uunista ja anna sen vetäytyä vähintään 15 minuuttia ennen viipalointia.

Tarjoile paisti haluamasi lisukkeen kera. Juhlavan paistin kaveriksi sopivat esimerkiksi näyttävät duchesseperunat.

Katso lisää ihania paistireseptejä

Ainekset 

(4-6 annosta)
  • 1 kpl HK Valikoitua Naudan paahtopaisti (n. 1,1 kg)
  • 3 kpl valkosipulinkynttä paloiteltuna
  • 1 rkl hienoa merisuolaa
  • 2 tl mustapippuria myllystä
  • 1 nippu timjamia
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl voita
Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.