Valkosipuliperunat

Valkosipuliperunat

4 annosta   Gluteeniton

Valkosipuliperunat on klassinen juhlavien liharuokien lisuke, eikä sen valmistus vaadi kovin montaa työvaihetta. Perunoita voit tuunata esimerkiksi tuoreilla yrteillä tai muutamalla nokareella sulatejuustoa.

Valmistusohje

Kuori perunat ja viipaloi ne. Kuumenna öljy pannussa ja paista perunaviipaleita muutama minuutti välillä käännellen. Lisää joukkoon hienonnettu valkosipuli, suola, pippuri ja kerma. Anna kiehahtaa ja kaada seos uunivuokaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin tunti, tai kunnes perunat tuntuvat kypsiltä. Kiertoilmauunissa lämpötilan tulisi olla 150 astetta.

Anna valkosipilerunoiden hieman jäähtyä ennen tarjoilua.

Ainekset 

(4 annosta)
  • 1 kg perunaa
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 4 kpl valkosipulinkynttä
  • 1.5 tl hienoa merisuolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 5 dl kermaa

Lisää tämän kaltaisia reseptejä

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.