Valkosipuliperunat

Valkosipuliperunat

Valkosipuliperunat on klassinen juhlavien liharuokien lisuke, eikä sen valmistus vaadi kovin montaa työvaihetta. Perunoita voit tuunata esimerkiksi tuoreilla yrteillä tai muutamalla nokareella sulatejuustoa.

Valkosipuliperunat

Arvostele resepti
1 arvostelu
4 annosta | Erityisruokavaliot: Gluteeniton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

  • 1 kg perunaa
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 4 kpl valkosipulinkynttä
  • 1.5 tl hienoa merisuolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 5 dl kermaa

Valmistusohje

Kuori perunat ja viipaloi ne. Kuumenna öljy pannussa ja paista perunaviipaleita muutama minuutti välillä käännellen. Lisää joukkoon hienonnettu valkosipuli, suola, pippuri ja kerma. Anna kiehahtaa ja kaada seos uunivuokaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin tunti, tai kunnes perunat tuntuvat kypsiltä. Kiertoilmauunissa lämpötilan tulisi olla 150 astetta.

Anna valkosipilerunoiden hieman jäähtyä ennen tarjoilua.

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.