Vege Bolognese

Vege Bolognese

4 annosta   n. 1 h 15 min  Laktoositon

Bologneseen ei kyllästy koskaan. Eikä varsinkaan nyt, kun sen voi tehdä myös vegeversiona HK Vihreät Jauhiksesta. Runsaskuituisesta jauhiksesta ei tule juuri ollenkaan paistohävikkiä, joten 270 gramman pakkaus vastaa suunnilleen normaalia 400 gramman jauhelihapakkausta.

Valmistusohje

(n. 1 h 15 min)

Kuutioi sipuli, varsiselleri ja porkkana pieniksi, noin 2 mm x 2 mm (brunoise) kuutioiksi. Viipaloi valkosipulin kynnet. Ruskista jauhis paistinpannulla ja siirrä kattilaan. Lisää paistinpannulle oliiviöljy, porkkana, sipuli, varsiselleri ja valkosipuli. Kuullota, kunnes vihannekset alkavat pehmetä. Lisää pannulle tomaattipyree ja freesaa noin kaksi minuuttia keskilämmöllä sekoitellen. Kaada mukaan punaviini ja kiehauta, kunnes viini on haihtunut puoleen. Kaada seos jauhiksen joukkoon kattilaan ja kuumenna. Lisää mukaan tomaattimurska, vajaa purkillinen vettä, sienifondi ja hienonnettu timjami.

Anna kastikkeen kuplia hiljalleen noin tunnin ajan välillä sekoitellen. Mausta maun mukaan suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Hienonna basilika ja lisää kastikkeeseen.

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Tarjoa bolognese pastan ja raastetun parmesaanin kera.

Ainekset 

(4 annosta)

1 pkt HK Vihreät Jauhis 270 g

1 varsisellerin varsi
1 porkkana
1 sipuli
4 valkosipulin kynttä
2 rkl tomaattipyreetä
2 prk tomaattimurskaa
2 rkl sienifondia
½ ruukkua timjamia
½ ruukkua basilikaa
3 rkl oliiviöljyä
lasillinen punaviiniä (valinnainen)
suolaa
rouhittua mustapippuria

Lisäksi:

280 g pastaa esim. spagettia
parmesaania

Lisää tämän kaltaisia reseptejä

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä