
Vege Smash Burger
Tämän hetken kuumin juttu burgerimaailmassa on smash burgerit. Vähänkään hampurilaisfoorumeja tai -ravintoloita seuraava ei ole termiltä välttynyt. Samaan aikaan kasvissyöjät ovat olleet ihan, että mikä juttu? No tässä se tulee – tämän hetken puhutuin burgeri kasvisversiona.
Valmistusohje
(n. 40 min)Sekoita kaikki ketsupin ainekset keskenään pienessä kattilassa ja kiehauta. Hauduta miedolla lämmöllä muutama minuutti välillä sekoitellen. Jäähdytä.
Kiehauta väkiviinaetikka, sokeri, vesi ja sinapinsiemenet. Anna jäähtyä. Kuori kurkku ja viipaloi ohuiksi viipaleiksi. Laita kurkkuviipaleet kannelliseen purkkiin ja kaada jäähtynyt liemi päälle. Anna tekeytyä tunnin ajan.
Leikkaa sipuli hienoksi silpuksi.
Jaa jauhis neljään osaan ja pyörittele niistä kevyesti pyöryköitä. Kuumenna paksupohjainen paistinpannu lähes savuavan kuumaksi ja lisää siihen tilkka öljyä. Laita pannulle kaksi pyörykkää ja paina ne ohuiksi pihveiksi esimerkiksi kattilanpohjalla. Pihvin ja kattilan väliin kannattaa laittaa leivinpaperia estämään pihvin tarttuminen kattilan pohjaan. Anna pihvien paistua rauhassa liikuttamatta niitä. Rapea paistopinta on tässä burgerissa kaiken a ja o. Noin minuutin jälkeen käännä pihvit ympäri. Laita päälle juustoviipaleet ja anna juuston sulaa. Toista tämä toisille pihveille.
Kuumenna sämpylänpuolikkaat. Voitele pohjat majoneesilla ja kokoa päälle salaatti, pikkelikurkut, sipuli, pihvit, savuketsuppi ja kansi. Nauti!
Ainekset
(2 annosta)1 pkt HK Vihreät Jauhis 270 g
2 briossiburgerisämpylää
4 cheddarviipaletta
2 salaatinlehteä
2 rkl hyvää majoneesia
1 pieni sipuli
Savuketsuppi:
1 dl tomaattipyreetä
3 rkl hunajaa
3 rkl valkoviinietikkaa
½ dl vettä ohennukseen
1 tl suolaa
1 tl savuaromia
1 rkl ruokosokeria
1 tl sipulijauhetta
Pikkelöity kurkku:
1 kurkku
2 dl väkiviinaetikkaa
2 dl sokeria
2 dl vettä
1 rkl sinapinsiemeniä
