Viljaporsaan grillifileetä ja baked beans

Viljaporsaan grillifileetä ja baked beans

4-6 annosta   n. 45 min  Laktoositon Gluteeniton

Nyt on Ameriikan meininkiä. Ameriikan herkuista kun on kyse, niin mitäpä ne olisivat ilman grillissä lämmitettyjä baked beansejä. Possun sisäfilee kannattaa maustaa hyvissä ajoin ennen hoo hetkeä, jolloin maut ehtivät tarttumaan lihaan hyvin.

Valmistusohje

(n. 45 min)

Sekoita mausteseoksen ainekset keskenään ja hiero mausteseos fileiden pintaan huolellisesti. Anna maustua mielellään seuraavaan päivään.

Kuumenna foliorasia grillissä ja lorauta siihen öljyä. Lisää rasiaan sipulisilppu ja valkosipuli. Anna sipuleiden saada hieman väriä. Lisää mukaan lehtipersilja ja sekoittele hetki, kunnes persiljakin alkaa ”paistumaan”. Kaada joukkoon pavut, sekoita ja anna muhia puolisen tuntia välillä sekoitellen.

Grillaa sisäfileisiin hyvä väri molemmin puolin. Tökkää lihan paksuimpaan kohtaan paistimittari (mielellään digitaalinen). Vähennä grillin lämpöä ja jatka grillaamista miedolla lämmöllä, kunnes mittari näyttää lihan sisälämpötilaksi 72 astetta. Kääri liha folioon ja anna vetäytyä ainakin kymmenen minuuttia.

Viipaloi sisäfileet ja tarjoa papujen kera.

 

Ainekset 

(4-6 annosta)

2 pkt HK Rypsiporsas® Sisäfilee n. 550 g

2 prk papuja tomaattikastikkeessa, esim. Heinz
½ punasipuli silputtuna
2 valkosipulin kynttä viipaloituna
½ pnt lehtipersiljaa ja rouhittua mustapippuria
loraus rypsiöljyä

Mausteseos:

2 tl savupaprikaa
2 tl suolaa
1 rkl tummaa sokeria
1 tl rouhittua mustapippuria
2 tl kuivattua timjamia
1 tl murskattuja sinapinsiemeniä

Lisäksi laakeahko foliorasia

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä