Viljaporsaan sisäfileetä, grillattua peruna-maissisalaattia ja nopeaa chiliketsuppia

Viljaporsaan sisäfileetä, grillattua peruna-maissisalaattia ja nopeaa chiliketsuppia

3-4 annosta   n. 45 min  Laktoositon Gluteeniton

Grilli antaa savuisen maun lämpimään peruna-maissilisukkeeseen. Grillattu possun sisäfilee pysyy mehukkaana, kun sen grillaa 70-asteiseksi ja antaa rauhassa vetäytyä. Tällöin mehukkuus ei kärsi leikatessakaan.

Valmistusohje

(n. 45 min)

Sekoita chiliketsupin ainekset keskenään ja anna maustua kylmässä ainakin puolisen tuntia.

Esikeitä perunat lähes kypsiksi. Grillaa esikeitetyt perunat ja maissit kuumassa grillissä kauniin värisiksi. Laita perunat kulhoon ja litistä niitä hieman lusikalla. ”Vuole” grillatusta maissista siemenet perunoiden joukkoon. Lisää joukkoon sitruunan kuori, mehu, korianteri, oliiviöljy, suola sekä mustapippuri.

Grillaa sisäfileetä noin 20 minuuttia keskilämmöllä välillä käännellen, kunnes liha on mehevän kypsää ja pinnassa on hyvä grilliväri. Kääri liha folioon ja anna vetäytyä ainakin kymmenen minuuttia ennen tarjoilua. Sisälämpömittarin käyttö on suositeltavaa. Hyvä sisälämpö possun sisäfileelle on 65-70 astetta, jolloin liha on mureaa ja mehukasta.

Ainekset 

(3-4 annosta)

1 pkt HK Viljaporsaan sisäfilee, marinoitu

15 kpl pieniä perunoita, esim. siikli
2 kpl esikeitettyjä maisseja
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
1 pnt korianteria silputtuna
½ dl oliiviöljyä
suolaa
rouhittua mustapippuria

Nopea chiliketsuppi:

2 dl hyvää ketsuppia
½ dl chipotlekastiketta
½ tl rouhittua mustapippuria
1 tl savuaromia

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä