Viljaporsaan Spare Ribsit ja jamaikalainen bbq -kastike

Viljaporsaan Spare Ribsit ja jamaikalainen bbq -kastike

4-6 annosta   n. 3 h   Laktoositon Gluteeniton

Jamaikalainen grilliruoka huumaa tuoksullaan maullaan. Hieman makeutta, sopivasti tulisuutta ja ripaus maustepippurin aromikkuutta tekevät tästä grilliklassikosta uudenlaisen makuelämyksen.

Valmistusohje

(n. 3 h )

Hienonna sipuli, kevätsipuli, valkosipuli ja habanero. Freesaa rypsiöljyssä ja sekoita joukkoon loput ainekset. Anna pulputtaa hiljalleen 20-30 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella sileäksi. Jäähdytä ja käytä perinteisen bbq -kastikkeen tapaan.

Kuumenna grilli. Grillaa ribsit epäsuoralla lämmöllä mehukkaan kypsiksi noin 1,5h välillä käännellen. Penslaa ribsejä grillauksen loppuvaiheessa jamaikalaisella bbq -kastikkeella varoen kuitenkaan polttamasta makeaa kastiketta lihan pintaan. Nosta kypsät ribsit vetäytymään folioon noin 10 minuutiksi, leikkaa paloiksi luiden välistä ja tarjoile.

Voit myös kääriä ribsit folioon ja esikypsentää 150 asteisessa uunissa noin 2 tuntia. Kuumenna grilli. Penslaa kypsät ribsit jamaikalaisella bbq-kastikkeella ja grillaa ribseihin kaunis grillipinta. Voit esikypsentää lihan hyvin jo vaikka grillausta edellisenä päivänä.

Ainekset 

(4-6 annosta)

1 pkt HK Viljaporsaan spare ribs

 

Jamaican jerk bbq -kastike:

5 kevätsipulin vartta
1 rkl timjamia hienonnettuna
1 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
1 rkl jauhettua maustepippuria
1 tl muskottia
1 tl kanelia
2 habaneroa
1 dl soijaa (vähäsuolainen)
2 rkl rypsiöljyä
1 sipuli
2 dl ananasmehua
2 valkosipulin kynttä
1 dl ruokosokeria
1/2 dl viinietikkaa
4 dl ketsuppia
1 rkl inkivääriä raastettuna
1 tl dijon sinappia

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.