Voittajien aamiainen

Voittajien aamiainen

2-3 annosta   n. 25 min 

Mikään ei ehkä voita aamiaispöydässä pekonia, paistettuja sieniä ja munakokkelia. Vastapaistetut croissantit tekevät tästä aamupalasta todellisen voittajien aamiaisen. Voit helpottaa ruuhkaa liedellä paistamalla pekonit uunissa.

Valmistusohje

(n. 25 min)

Levitä pekonit leivinpaperin päälle uuninpellille. Kuumenna uuni 200 asteeseen (kiertoilma) ja paista pekonia noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin värisiä ja rapsakoita.

Vatkaa kananmunat kulhossa ja lisää joukkoon puoli teelusikallista suolaa. Sulata nokare voita paistinpannulla keskilämmöllä. Lisää munamassa pannulle ja kypsennä se hitaasti koko ajan lastalla pohjaa myöten sekoittaen. Kun munamassa alkaa hyytyä, ota pannu pois liedeltä ja sekoita joukkoon vielä vajaa ruokalusikallinen voita. Älä kuumenna enää.

Viipaloi herkkusienet ja paista ne kullan ruskeiksi voi-rypsiöljyseoksessa. Lisää loppuvaiheessa mukaan hienonnettu ruohosipuli ja mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.

Tarjoa pekonin, munakokkelin ja sienien kanssa tomaattiviipaleita ja tuoreita croissanteja. Kahvia ja tuoremehua unohtamatta.

 

Ainekset 

(2-3 annosta)

1 pkt HK Amerikan Pekoni® Original 170 g

4 isoa herkkusientä
4 isoa kananmunaa
2 rkl hienonnettua ruohosipulia
suolaa
rouhittua mustapippuria
voita ja rypsiöljyä paistamiseen

Lisäksi:

croissanteja

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä