Wieninleike possusta

Wieninleike possusta

6 annosta   n. 45 min  Laktoositon

Wieninleikkeen herkullinen maku piilee kullanruskeassa, rapeassa leivityksessä. Sitruunan, anjoviksen ja kapriksen lisäksi ei muita lisukkeita juuri tarvita. Paitsi ehkä pieni nokare perunamuussia.

Valmistusohje

(n. 45 min)

Nuiji pihvejä hieman ohuimmiksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Vatkaa munat lautasella. Mittaa vehnäjauhot ja korppujauhot eri lautasille. Kääntele leike ensin vehnäjauhoissa, sitten vatkatussa munassa ja lopuksi korppujauhoissa.

Kuumenna voi ja öljy paistinpannulla ja ruskista leikkeet vaahtoavassa rasvassa molemmin puolin, pari minuuttia per puoli. Koristeeksi sitruunaviipaleita, anjovisfileitä ja kapriksia.

Tarjoile wieninleikkeen kanssa vaikkapa perunamuusia.

Ainekset 

(6 annosta)

1 pkt HK Viljaporsaan fileepihvi maustamaton 600 g

3   kananmunaa 
1 dl   vehnäjauhoja 
2 dl   korppujauhoja
suolaa ja mustapippuria myllystä 
voita ja öljyä paistamiseen 

Lisäksi:

sitruunalohkoja
laadukkaita anjovisfileitä 
kaprista 

Vinkki:

Voit friteerata valutetut kaprikset noin minuutin ajan, jolloin ne aukeavat ja rapeutuvat ihaniksi herkkupaloiksi. Friteerauksen jälkeen huolellinen valutus talouspaperin päällä.

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.