
Wieninleike possusta
Wieninleikkeen herkullinen maku piilee kullanruskeassa, rapeassa leivityksessä. Sitruunan, anjoviksen ja kapriksen lisäksi ei muita lisukkeita juuri tarvita. Paitsi ehkä pieni nokare perunamuusia.
Valmistusohje
(n. 45 min)Nuiji pihvejä hieman ohuimmiksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Vatkaa munat lautasella. Mittaa vehnäjauhot ja korppujauhot eri lautasille. Kääntele leike ensin vehnäjauhoissa, sitten vatkatussa munassa ja lopuksi korppujauhoissa.
Kuumenna voi ja öljy paistinpannulla ja ruskista leikkeet vaahtoavassa rasvassa molemmin puolin, pari minuuttia per puoli. Koristeeksi sitruunaviipaleita, anjovisfileitä ja kapriksia.
Tarjoile wieninleikkeen kanssa vaikkapa perunamuusia.
Ainekset
(6 annosta)1 pkt HK Viljaporsaan fileepihvi maustamaton 600 g
3 kananmunaa
1 dl vehnäjauhoja
2 dl korppujauhoja
suolaa ja mustapippuria myllystä
voita ja öljyä paistamiseen
Lisäksi:
sitruunalohkoja
laadukkaita anjovisfileitä
kaprista
Vinkki:
Voit friteerata valutettuja kapriksia noin minuutin ajan, jolloin ne aukeavat ja rapeutuvat ihaniksi herkkupaloiksi. Muista friteerauksen jälkeen huolellinen valutus talouspaperin päällä!
