Ylikypsä possunkylki ja maustekastike

Ylikypsä possunkylki ja maustekastike

4 annosta   n. 7 h   Laktoositon Gluteeniton Maidoton

Ylikypsän porsaankyljen valmistaminen vie tovin aikaa, mutta ei vaadi kovin eksoottisia raaka-aineita tai huippukokin taitoja ja palkitsee mehevyydellään. Kypsymistä odotellessa jää hyvin aikaa vaikkapa lisukkeiden valmistukseen.

Valmistusohje

(n. 7 h )

Sekoita kaikki mausteseoksen ainekset yhteen ja hiero seos huolellisesti kylkipalan pintaan. Anna maustua jääkaapissa vähintään 3 tuntia, mieluiten yön yli.

Ota liha huoneenlämpöön tunti ennen valmistusta. Aseta kylkipala uunivuokaan ja peitä vuoka foliolla. Kypsennä neljä tuntia 150-asteisessa uunissa ja anna jäähtyä. 

Mittaa kattilaan kaikki maustekastikkeen ainekset seesamiöljyä lukuun ottamatta. Anna seoksen kiehua hiljalleen 5 minuuttia. Lisää joukkoon seesamiöljy ja anna jäähtyä.

Viipaloi tai kuutioi jäähtynyt kylkipala, sivele pintaan maustekastike ja pidä vielä viisi minuuttia 250-asteisessa uunissa.

Ainekset 

(4 annosta)
  • 1 kg porsaan kylkeä

Kuivamausteseos

  • 1 rkl hienoa merisuolaa
  • 2 tl fariinisokeria
  • 1 tl sipulijauhetta
  • 1 tl paprikajauhetta
  • ½ tl valkosipulijauhetta
  • ½ tl inkiväärijauhetta
  • ¼ tl chilijauhetta

Maustekastike

  • 1 dl vähäsuolaista soijakastiketta
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 3 rkl hunajaa
  • 1 tl Srirachaa tai muuta vahvaa chilikastiketta
  • 1 tl seesamiöljyä

Lisää tämän kaltaisia reseptejä

Käsittelethän lihaa oikein

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä