Ylikypsä possunkylki ja maustekastike

Ylikypsä possunkylki ja maustekastike

4 annosta   n. 7 h   Laktoositon Gluteeniton Maidoton

Ylikypsän porsaankyljen valmistaminen vie tovin aikaa, mutta ei vaadi kovin eksoottisia raaka-aineita tai huippukokin taitoja ja palkitsee mehevyydellään. Kypsymistä odotellessa jää hyvin aikaa vaikkapa lisukkeiden valmistukseen.

Valmistusohje

(n. 7 h )

Sekoita kaikki mausteseoksen ainekset yhteen ja hiero seos huolellisesti kylkipalan pintaan. Anna maustua jääkaapissa vähintään 3 tuntia, mieluiten yön yli.

Ota liha huoneenlämpöön tunti ennen valmistusta. Aseta kylkipala uunivuokaan ja peitä vuoka foliolla. Kypsennä neljä tuntia 150-asteisessa uunissa ja anna jäähtyä. 

Mittaa kattilaan kaikki maustekastikkeen ainekset seesamiöljyä lukuun ottamatta. Anna seoksen kiehua hiljalleen 5 minuuttia. Lisää joukkoon seesamiöljy ja anna jäähtyä.

Viipaloi tai kuutioi jäähtynyt kylkipala, sivele pintaan maustekastike ja pidä vielä viisi minuuttia 250-asteisessa uunissa.

Ainekset 

(4 annosta)
  • 1 kg porsaan kylkeä

Kuivamausteseos

  • 1 rkl hienoa merisuolaa
  • 2 tl fariinisokeria
  • 1 tl sipulijauhetta
  • 1 tl paprikajauhetta
  • ½ tl valkosipulijauhetta
  • ½ tl inkiväärijauhetta
  • ¼ tl chilijauhetta

Maustekastike

  • 1 dl vähäsuolaista soijakastiketta
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 3 rkl hunajaa
  • 1 tl Srirachaa tai muuta vahvaa chilikastiketta
  • 1 tl seesamiöljyä

Lisää tämän kaltaisia reseptejä

Käsittelethän lihaa oikein

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.