Ylikypsä possunkylki ja maustekastike

Ylikypsä possunkylki ja maustekastike

Ylikypsän porsaankyljen valmistaminen vie tovin aikaa, mutta ei vaadi kovin eksoottisia raaka-aineita tai huippukokin taitoja ja palkitsee mehevyydellään. Kypsymistä odotellessa jää hyvin aikaa vaikkapa lisukkeiden valmistukseen.

Ylikypsä possunkylki ja maustekastike

Arvostele resepti
20 arvostelua
4 annosta | Valmistusaika: n. 7 h | Erityisruokavaliot: Laktoositon Gluteeniton Maidoton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

  • 600 g

Kuivamausteseos

  • 1 rkl hienoa merisuolaa
  • 2 tl fariinisokeria
  • 1 tl sipulijauhetta
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 0.5 tl valkosipulijauhetta
  • 0.5 tl jauhettua inkivääriä
  • 0.25 tl chilijauhetta

Maustekastike

  • 1 dl soijaa (vähäsuolaista)
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 tl sriracha-chilikastiketta tai muuta vahvaa chilikastiketta
  • 1 tl seesamiöljyä

Valmistusohje

Sekoita kaikki mausteseoksen ainekset yhteen ja hiero seos huolellisesti kylkipalan pintaan. Anna maustua jääkaapissa vähintään 3 tuntia, mieluiten yön yli.

Ota liha huoneenlämpöön tunti ennen valmistusta. Aseta kylkipala uunivuokaan ja peitä vuoka foliolla. Kypsennä neljä tuntia 150-asteisessa uunissa ja anna jäähtyä. 

Mittaa kattilaan kaikki maustekastikkeen ainekset seesamiöljyä lukuun ottamatta. Anna seoksen kiehua hiljalleen 5 minuuttia. Lisää joukkoon seesamiöljy ja anna jäähtyä.

Viipaloi tai kuutioi jäähtynyt kylkipala, sivele pintaan maustekastike ja pidä vielä viisi minuuttia 250-asteisessa uunissa.

Käsittelethän lihaa oikein

Katso tästä vinkit onnistuneeseen lopputulokseen

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttökokemuksen parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.