
Yrttinen pyttipannu ja uppomuna
HK Sininen Lenkki® on pyttipannujen kuningas, lisää vain perunat, kananmuna ja mausteet! Tässä reseptissä pyttipannu saa lisämakua myös yrteistä.
Valmistusohje
(n. 20 min)Kuutioi kypsät perunat. Kuori ja kuutioi lenkki. Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista perunat ja sipuli öljyssä paistinpannulla ja lisää makkarakuutiot. Paista kunnes perunat ja makkarat ovat kuumia ja kauniin ruskeita. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Lisää vihreät yrtit lopuksi.
Sekoita etikka veteen ja kuumenna lähes kiehuvaksi. Riko muna yksi kerrallaan kuumaan veteen ja anna hyytyä noin 2-3 minuuttia. Nosta hyytyneet kananmunat reikäkauhalla talouspaperin päälle kuivahtamaan. Tarjoile pyttipannu uppomunan kera.
Ainekset
(4 annosta)1 pkt HK Sininen Lenkki® Perinteinen 580 g
- 8 keitettyä perunaa
- 1 sipuli
- rypsiöljyä
- suolaa ja mustapippuria
- 4 kananmunaa
- erilaisia yrttejä (esim. timjami, persilja ja basilika)
- 0,5 dl väkiviinaetikkaa
- 1 l vettä
