Rosmariinipossua ja lyttypottua
Kokonaisaika: 40 min
Kypsennysaika: 30 min
Työaika: 10 min
Helppo
Valmistusohje
-
Keitä perunat kuorineen kypsiksi. Kun perunat ovat kypsiä, levitä ne uunin pellille. Litistä perunat esimerkiksi kattilan pohjalla litteiksi. Lorauta perunoiden päälle oliiviöljyä ja ripottele pinnalle timjamia, suolaa sekä rouhittua mustapippuria.
-
Paahda perunat 220-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes perunat ovat kauniisti paistuneet ja saaneet rapsakan pinnan.
-
Viipaloi sipuli ja valkosipuli. Paista possusuikaleet tilkassa rypsiöljyä kauniin värisiksi, mausta suolalla. Lisää pannulle sipulit sekä rosmariinin oksat ja jatka hetki freesausta. Lisää etikka ja purkkitomaatit.
-
Mausta kastike suolalla ja pippurilla. Anna pulputella kymmenisen minuuttia. Tarjoa rosmarinipossu lyttypottujen kera.