Savuinen palsternakkalaatikko
Valmistusohje
-
Laita kuoritut ja pilkotut palsternakat kattilaan ja lisää vettä sen verran, että ne juuri ja juuri peittyvät. Keitä pehmeiksi noin 10 minuuttia.
-
Mittaa toiseen kattilaan riisi vesi ja puolet kermasta. Kiehauta ja lisää joukkoon riisi. Hauduta kannella peitettynä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Nosta kattila pois liedeltä ja anna hautua vielä 15 minuuttia. Älä nosta kantta tässä välissä.
-
Soseuta palsternakat ja lisää joukkoon loppu kerma, siirappi ja suola. Lisää joukkoon riisi ja sekoita varovasti tasaiseksi.
-
Kaada uunin kestävään vuokaan ja savusta savustuslaatikossa noin 10 minuuttia. Paista sen jälkeen vielä 170-asteisessa uunissa 45 minuuttia. Jos et omista savustuslaatikkoa, saat savun makua ruokaan lisäämällä massan joukkoon ½ tl nestesavua.