

Savuiset possunribsit ja grillattu valkosipulimajoneesi
Valmistusohje
-
Kuumenna suuressa kattilassa vesi kiehuvaksi. Aseta ribsit pakkauksessaan veteen. Siirrä kattila 90-asteiseen uuniin ja kypsennä 2,5 tuntia. Huom. Ribsien pakkaus saattaa hieman turvota kypsentäessä.
-
Poista ribsit pakkauksestaan ja grillaa kuumassa grillissä kauniin värisiksi. Voit myös grillata ribsit perinteiseen low & slow -tyyliin alusta loppuun matalalla epäsuoralla lämmöllä noin 2-3 tuntia ja lopuksi grillata kaunis pinta kuumalla suoralla lämmöllä.
-
Grillaa kokonainen valkosipuli kuorineen keskilämmöllä noin 15 minuuttia välillä käännellen. Valkosipulin pinta saa ottaa ihan reilusti tummaa väriä, eikä siitä pidä huolestua. Jäähdytä valkosipuli jääkaapissa.
-
Leikkaa jäähtynyt valkosipuli vaakatasossa halki ja purista kynnet majoneesin joukkoon. Lisää mukaan sitruunamehu ja mausta suolalla. Surauta sauvasekoittimella sileäksi.
-
Tarjoa ribsit makoisan grillatun valkosipulimajoneesin ja raikkaan salaatin kera.