Shepherd´s pie, Suomi edition

Shepherd´s pie, Suomi edition

0 arviota
Kokonaisaika: 60 min
Kypsennysaika: 45 min
Työaika: 15 min
Haastava

Valmistusohje

Ruskista jauheliha, valkosipuli ja sipuli voissa paksupohjaisessa padassa tai korkeareunaisessa pannussa. Mausta suolalla ja vähennä lämpöä. Lisää mukaan vehnäjauho ja ruskista koko ajan sekoittaen, kunnes jauhot ovat ruskistuneet. Kaada joukkoon punaviini ja lihaliemi koko ajan vimmatusti sekoittaen. Mausta suolakurkkuliemellä. Anna kastikkeen porista miedolla lämmöllä puolisen tuntia. Kastike saa jäädä paksuhkoksi.

Laita jauhelihakastike uunin kestävään vuokaan tai pataan. Vatkaa keltuainen jäähdytettyyn perunamuussiin ja laita muussi tyllalla varustettuun pursotinpussiin. Pursota perunamuussi jauhelihakastikkeen pintaan niin, että muussi muodostaa eräänlaisen kannen kastikkeen päälle.

Paista 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes muussi saa kauniin värin ja ruoka on läpikotaisin kuuma. Tarjoa suolakurkkujen ja sokeroitujen karpaloiden kera.

Sinua saattaisi kiinnostaa