Shepherd´s pie, Suomi edition
Valmistusohje
-
Ruskista jauheliha, valkosipuli ja sipuli voissa paksupohjaisessa padassa tai korkeareunaisessa pannussa. Mausta suolalla ja vähennä lämpöä. Lisää mukaan vehnäjauho ja ruskista koko ajan sekoittaen, kunnes jauhot ovat ruskistuneet.
-
Kaada joukkoon punaviini ja lihaliemi koko ajan vimmatusti sekoittaen. Mausta suolakurkkuliemellä. Anna kastikkeen porista miedolla lämmöllä puolisen tuntia. Kastike saa jäädä paksuhkoksi.
-
Laita jauhelihakastike uunin kestävään vuokaan tai pataan. Vatkaa keltuainen jäähdytettyyn perunamuussiin ja laita muussi tyllalla varustettuun pursotinpussiin. Pursota perunamuussi jauhelihakastikkeen pintaan niin, että muussi muodostaa eräänlaisen kannen kastikkeen päälle.
-
Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes muussi saa kauniin värin ja ruoka on läpikotaisin kuuma. Tarjoa suolakurkkujen ja sokeroitujen karpaloiden kera.