Shish kebab, tabboulehia ja aiolia

Shish kebab, tabboulehia ja aiolia

Kokonaisaika: 35 min
Kypsennysaika: 20 min
Työaika: 15 min
Keskitaso

Valmistusohje

Shish kebab

  • Leikkaa ulkofileepala noin 3 x 3 cm kuutioiksi. Hienonna valkosipuli, chili ja lehtipersilja hienoksi. Sekoita valkosipuli, chili, lehtipersilja ja oliiviöljy kulhossa lihakuutioiden kanssa ja anna maustua ainakin tunnin ajan.

  • Töki varastikkuihin ja grillaa hyvällä hiilloksella noin viisi minuuttia välillä käännellen. Lihan tulee jäädä sisältä hieman punertavaksi.

Tabbouleh

  • Hienonna lehtipersilja ja valkosipuli sekä kuutioi tomaatti. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja mausta suolalla. Anna tekeytyä jääkaapissa puolisen tuntia.

Aioli

  • Riko kananmuna kapeaan korkeareunaiseen kulhoon esimerkiksi oluttuoppiin. Laita mukaan Dijon, valkosipuli, sitruunamehu ja suola. ”Poraa” sauvasekoittajalla samalla öljyä ohuena nauhana sekaan kaataen.

  • Kun seos alkaa paksuuntumaan, ala nostamaan sauvasekoittimen päätä sitä mukaa ylöspäin, kun kastike emulgoituu. Jatka poraamista, kunnes kaikki öljy on emulgoitunut ja kastike on majoneesimaisen paksua.

Kokeile reseptejä