Shish kebab, tabboulehia ja aiolia

Shish kebab, tabboulehia ja aiolia

0 arviota
Kokonaisaika: 35 min
Kypsennysaika: 20 min
Työaika: 15 min
Haastava

Valmistusohje

Shish kebab:

Leikkaa ulkofileepala noin 3 x 3 cm kuutioiksi. Hienonna valkosipuli, chili ja lehtipersilja hienoksi. Sekoita valkosipuli, chili, lehtipersilja ja oliiviöljy kulhossa lihakuutioiden kanssa ja anna maustua ainakin tunnin ajan. Töki varastikkuihin ja grillaa hyvällä hiilloksella noin viisi minuuttia välillä käännellen. Lihan tulee jäädä sisältä hieman punertavaksi.

Tabbouleh:

Hienonna lehtipersilja ja valkosipuli sekä kuutioi tomaatti. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja mausta suolalla. Anna tekeytyä jääkaapissa puolisen tuntia.

Aioli:

Riko kananmuna kapeaan korkeareunaiseen kulhoon esimerkiksi oluttuoppiin. Laita mukaan Dijon, valkosipuli, sitruunamehu ja suola. ”Poraa” sauvasekoittajalla samalla öljyä ohuena nauhana sekaan kaataen. Kun seos alkaa paksuuntumaan, ala nostamaan sauvasekoittimen päätä sitä mukaa ylöspäin, kun kastike emulgoituu. Jatka poraamista, kunnes kaikki öljy on emulgoitunut ja kastike on majoneesimaisen paksua.