Shish kebab, tabboulehia ja aiolia
Valmistusohje
Shish kebab
-
Leikkaa ulkofileepala noin 3 x 3 cm kuutioiksi. Hienonna valkosipuli, chili ja lehtipersilja hienoksi. Sekoita valkosipuli, chili, lehtipersilja ja oliiviöljy kulhossa lihakuutioiden kanssa ja anna maustua ainakin tunnin ajan.
-
Töki varastikkuihin ja grillaa hyvällä hiilloksella noin viisi minuuttia välillä käännellen. Lihan tulee jäädä sisältä hieman punertavaksi.
Tabbouleh
-
Hienonna lehtipersilja ja valkosipuli sekä kuutioi tomaatti. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja mausta suolalla. Anna tekeytyä jääkaapissa puolisen tuntia.
Aioli
-
Riko kananmuna kapeaan korkeareunaiseen kulhoon esimerkiksi oluttuoppiin. Laita mukaan Dijon, valkosipuli, sitruunamehu ja suola. ”Poraa” sauvasekoittajalla samalla öljyä ohuena nauhana sekaan kaataen.
-
Kun seos alkaa paksuuntumaan, ala nostamaan sauvasekoittimen päätä sitä mukaa ylöspäin, kun kastike emulgoituu. Jatka poraamista, kunnes kaikki öljy on emulgoitunut ja kastike on majoneesimaisen paksua.