Sinihomejuustolla täytettyä porsaan sisäfileetä, vihreitä papuja ja palsternakkasipsejä

Sinihomejuustolla täytettyä porsaan sisäfileetä, vihreitä papuja ja palsternakkasipsejä

Kokonaisaika: 45 min
Kypsennysaika: 25 min
Työaika: 20 min
Haastava

Valmistusohje

Valmista ensin palsternakkasipsit. Leikkaa palsternakasta todella ohuita siivuja mandoliinilla tai terävällä juustohöylällä. Frittaa viipaleet 150-asteisessa öljyssä pienissä erissä noin 4 minuutin ajan, kunnes ne ovat kauniin kullankeltaisia ja rapeita. Levitä sipsit vielä talouspaperin päälle kuivumaan.

Poista sisäfileestä kalvot ja leikkaa pituussuunnassa syvä viilto fileen päästä päähän. Täytä viilto sinihomejuustolla ja solmi paketti kasaan paistilangalla. Paista fileeseen kaunis pinta voi-rypsiöljyseoksessa ja timjamissa. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Laita fileen paksuimpaan kohtaan paistilämpömittari ja paista 160-asteisessa uunissa, kunnes mittari näyttää 65 astetta. Anna vetäytyä 10 minuuttia ennen tarjoilua.

Levitä pavut uunipellille ja lorauta pintaan hieman öljyä. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla ja paahda 250-asteisessa uunissa grillivastuksen alla noin 6 minuuttia, kunnes pavut ovat kauniin paahtuneita.

Viipaloi filee noin puolentoista sentin viipaleiksi ja tarjoa papujen, palsternakkasipsien sekä vaikkapa punaviinikastikkeen kera.

Kokeile reseptejä

Sinua saattaisi kiinnostaa