

Sinihomejuustolla täytettyä porsaan sisäfileetä, vihreitä papuja ja palsternakkasipsejä
Valmistusohje
-
Valmista ensin palsternakkasipsit. Leikkaa palsternakasta todella ohuita siivuja mandoliinilla tai terävällä juustohöylällä.
-
Frittaa viipaleet 150-asteisessa öljyssä pienissä erissä noin 4 minuutin ajan, kunnes ne ovat kauniin kullankeltaisia ja rapeita. Levitä sipsit vielä talouspaperin päälle kuivumaan.
-
Poista sisäfileestä kalvot ja leikkaa pituussuunnassa syvä viilto fileen päästä päähän. Täytä viilto sinihomejuustolla ja solmi paketti kasaan paistilangalla. Paista fileeseen kaunis pinta voi-rypsiöljyseoksessa ja timjamissa. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
-
Laita fileen paksuimpaan kohtaan paistilämpömittari ja paista 160-asteisessa uunissa, kunnes mittari näyttää 65 astetta. Anna vetäytyä 10 minuuttia ennen tarjoilua.
-
Levitä pavut uunipellille ja lorauta pintaan hieman öljyä. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla ja paahda 250-asteisessa uunissa grillivastuksen alla noin 6 minuuttia, kunnes pavut ovat kauniin paahtuneita.
-
Viipaloi filee noin puolentoista sentin viipaleiksi ja tarjoa papujen, palsternakkasipsien sekä vaikkapa punaviinikastikkeen kera.