Sinihomejuustolla tuunattu makkarakastike
Valmistusohje
-
Paloittele makkarat. Ruskista makkarapalat noin ruokalusikallisessa voita kauniin värisiksi. Laita ruskistetut makkarat sivuun ja lisää pannulle kuutioitu sipuli ja voi.
-
Ruskista sipulia keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää pannulle vehnäjauho ja ruskista lastalla koko ajan sekoittaen, kunnes jauhot ruskistuvat. Tässä hommassa maltti on valttia.
-
Kun jauhot ovat saaneet kauniin ruskean värin kaada joukkoon lihaliemi/vesi, maustepippurit ja suolakurkkuliemi koko ajan vimmatusti sekoittaen. Kiehauta kastike välillä sekoitellen ja lisää lopuksi ruskitetut makkarat joukkoon
-
Anna kiehua/hautua hiljalleen noin 15 minuuttia. Sekoita mukaan murustettu sinihomejuusto ja ranskankerma. Mausta tarvittaessa suolalla ja tarjoa keitettyjen perunoiden sekä suolakurkkujen kera.