Smash burger
Valmistusohje
-
Sekoita kaikki ketsupin ainekset keskenään pienessä kattilassa ja kiehauta. Hauduta miedolla lämmöllä muutama minuutti välillä sekoitellen. Jäähdytä.
-
Kiehauta väkiviinaetikka, sokeri, vesi ja sinapinsiemenet. Anna jäähtyä. Kuori kurkku ja viipaloi ohuiksi viipaleiksi. Laita kurkkuviipaleet kannelliseen purkkiin ja kaada jäähtynyt liemi päälle. Anna tekeytyä tunnin ajan.
-
Jaa jauheliha neljään osaan. Pyöritä jauhelihasta kevyesti neljä palleroa. Kuumenna paksupohjainen paistinpannu savuavan kuumaksi ja lisää siihen tilkka öljyä.
-
Laita pannulle kaksi pyörykkää ja paina ne ohuiksi pihveiksi jämerällä paistinlastalla. Voit laittaa pyöryköiden ja lastan väliin leivinpaperin palan, jolloin liha ei tartu lastaan painettaessa. Anna pihvien paistua rauhassa liikuttamatta niitä. Rapea paistopinta on tässä burgerissa kaiken a ja o.
-
Noin minuutin jälkeen käännä pihvit ympäri ja mausta ne suolalla. Laita päälle juustoviipaleet ja anna juuston sulaa. Toista tämä toisille pihveille.
-
Kuumenna sämpylänpuolikkaat, kokoa burgerit ja nauti!