Steak sandwich, bearnaisekastiketta ja grillattua parsaa
Valmistusohje
-
Mittaa kattilaan viini, etikka, timjami, viipaloidut valkosipulit ja salotit sekä valkopippurit. Kiehauta ja anna pulputtaa, kunnes jäljellä on noin 5 ruokalusikallista lientä. Siivilöi liemi.
-
Laita liemi sekä keltuaiset kattilaan. Sulata voi. Aloita varovasti kuumentamaan lientä ja keltuaisia kokoa ajan vispilällä vatkaten. Voit tehdä tämän myös kulhossa vesihauteessa. Seos ei saa alkaa kokkeloitumaan, vaan sen pitää pysyä koko ajan juoksevana ja kuohkeana.
-
Ota kattila tarvittaessa välillä pois liedeltä. Jatka kuumentamista ja vatkaamista, kunnes seos on selvästi paksuuntunut. Tiputa pinnalle tippa tabascoa. Jos tippa jää pinnalle, alkaa seos olemaan valmis, mikäli ei jatka vielä kuumentamista.
-
Ota kattila pois liedeltä ja ala lisäämään sulaa voita sekaan ohuena nauhana koko ajan vimmatusti vatkaten. Mausta lopuksi hienonnetulla rakuunalla, suolalla, mustapippurilla ja sitruunamehulla. Älä kuumenna kattilaa enää liedellä, vaan peitä se kelmulla, kunnes muu ruoka on valmista.
-
Leikkaa ulkofilee pihveiksi ja nuiji ne ihan ohuiksi lehtipihveiksi. Kuumenna paksupohjainen pannu kuumaksi. Lisää pannulle tilkka rypsiöljyä ja voita. Paista yksi pihvi kerrallaan timjamin kanssa molemmin puolin. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
-
Halkaise parsa pituussuunnassa halki. Pariloi tai paista parsat napakan kypsiksi. Mausta suolalla.
-
Paahda leipäviipaleet paistorasvassa molemmin puolin ja nosta ne tarjoiluastiaan. Kokoa päälle lehtipihvit, parsat ja bearnaisekastiketta. Tarjoa.