Sunday roast naudan sisäpaistista ja Yorkshire pudding

Sunday roast naudan sisäpaistista ja Yorkshire pudding

Kokonaisaika: 115 min
Kypsennysaika: 90 min
Työaika: 25 min
Keskitaso

Valmistusohje

  • Sekoita marinadin kaikki ainekset yhteen sauvasekoittimella. Laita paisti suureen pakastepussiin ja kaada joukkoon marinadi. Paina ilma pois pussista ja sulje pussi tiiviisti. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään kolme tuntia, mielellään seuraavaan päivään.

  • Pyyhi talouspaperilla marinadi pois lihan pinnasta ja paista pinta pannulla kauniin ruskeaksi rypsiöljyn kera. Hiero suola ja pippuri lihan pintaan, työnnä lihalämpömittarin piikki keskelle paistia ja siirrä paisti teräksiseen uuniastiaan.

  • Kypsennä 125-asteisessa uunissa, kunnes mittari näyttää 58 astetta. Anna lihan vetäytyä folion alla puolisen tuntia (älä pese vielä uuniastiaa) ja valmista sillä aikaa kastike ja Yorkshire pudding.

  • Aloita kastikkeen valmistus nostamalla uuniastia liemineen liedelle kuumenemaan. Sekoita keskenään kylmä vesi ja Maizena. Kaada seos uuniastiaan kuuman liemen joukkoon ja lisää vielä demi-glace. Sekoita tasaiseksi ja anna kiehua hiljalleen viisi minuuttia. Nosta astia liedeltä, vatkaa joukkoon voi ja kaada valmis kastike tarjoiluastiaan.

  • Valmista seuraavaksi Yorkshire pudding. Vatkaa kananmunat kulhossa löysäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon muut ainekset rypsiöljyä lukuun ottamatta ja vatkaa taikina tasaiseksi. Anna taikinan vetäytyä huoneenlämmössä puolisen tuntia. Voit halutessasi valmistaa taikinan jo edellisenä päivänä ja säilyttää sitä jääkaapissa.

  • Kuumenna uuni 250-asteiseksi. Jaa rypsiöljy tasan metallisen muffinivuoan kuppien kesken (n. 1 rkl/kuppi) ja kuumenna vuokaa uunissa 5 minuuttia. Jaa taikina tasan kuppeihin, mutta älä anna vuoan jäähtyä liiaksi.

  • Laske uunin lämpötila 225-asteiseksi ja kypsennä puddingeja 15 minuuttia. Kumoa ja tarjoile heti viipaloidun paistin ja kastikkeen kera.

Kokeile reseptejä