

Sunday roast naudan sisäpaistista
Valmistusohje
-
Leikkaa liha noin 6 cm paksuisiksi pötköiksi. Tämä nopeuttaa valmistusta, mikäli sattuu olemaan päivälle jotain muutakin puuhaa varattuna. Mausta lihat reilusti suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
-
Kuumenna paistinpannu ja lisää siihen tilkka rypsiöljyä ja reilusti voita. Ruskista lihat vaahtoavassa voissa kauttaaltaan. Valele välillä vaahtoavaa voita lihojen päälle.
-
Siirrä lihat uunivuokaan. Kaada päälle paistorasva ja paahda 85-asteisessa uunissa noin tunnin ajan, kunnes paistien sisälämpö on 58 astetta.
-
Lihan kypsyessä valmistele mehustetut tomaatit. Pilko tomaatit suupaloiksi. Sekoita tomaattien joukkoon sokeri, etikka, oliiviöljy, silputtu basilika ja suola.
-
Valmista sydänsalaatti. Mittaa rypsiöljy, Dijon, etikka, suola ja rouhittu mustapippuri kannelliseen purkkiin ja ravista voimakkaasti. Revi salaatinlehdet. Huuhtele ja kuivaa salaatti. Sekoita salaatin joukkoon Dijon-vinegretti.
-
Viipaloi vetäytynyt paisti ohuenohuiksi siivuiksi ja mausta sormisuolalla. Raasta päälle piparjuurta ja tarjoa paisti salaatin ja mehustettujen tomaattien kera.