Sunday roast naudan sisäpaistista

Sunday roast naudan sisäpaistista

Kokonaisaika: 95 min
Kypsennysaika: 75 min
Työaika: 20 min
Helppo

Valmistusohje

  • Leikkaa liha noin 6 cm paksuisiksi pötköiksi. Tämä nopeuttaa valmistusta, mikäli sattuu olemaan päivälle jotain muutakin puuhaa varattuna. Mausta lihat reilusti suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.

  • Kuumenna paistinpannu ja lisää siihen tilkka rypsiöljyä ja reilusti voita. Ruskista lihat vaahtoavassa voissa kauttaaltaan. Valele välillä vaahtoavaa voita lihojen päälle.

  • Siirrä lihat uunivuokaan. Kaada päälle paistorasva ja paahda 85-asteisessa uunissa noin tunnin ajan, kunnes paistien sisälämpö on 58 astetta.

  • Lihan kypsyessä valmistele mehustetut tomaatit. Pilko tomaatit suupaloiksi. Sekoita tomaattien joukkoon sokeri, etikka, oliiviöljy, silputtu basilika ja suola.

  • Valmista sydänsalaatti. Mittaa rypsiöljy, Dijon, etikka, suola ja rouhittu mustapippuri kannelliseen purkkiin ja ravista voimakkaasti. Revi salaatinlehdet. Huuhtele ja kuivaa salaatti. Sekoita salaatin joukkoon Dijon-vinegretti.

  • Viipaloi vetäytynyt paisti ohuenohuiksi siivuiksi ja mausta sormisuolalla. Raasta päälle piparjuurta ja tarjoa paisti salaatin ja mehustettujen tomaattien kera.

Kokeile reseptejä