Sveitsinleike, perunamuusia ja paahdettua valkosipuli-rakuunavoita

Sveitsinleike, perunamuusia ja paahdettua valkosipuli-rakuunavoita

1 arviota
Kokonaisaika: 50 min
Kypsennysaika: 30 min
Työaika: 20 min
Helppo

Valmistusohje

Perunamuusi:

Kuori ja keitä perunat täysin kypsiksi. Valuta huolella kuiviksi. Vatkaa perunat, voi ja tilkka maitoa sileäksi pyreeksi sähkövatkaimella. Mausta tarvittaessa suolalla.

Paista sveitsinleikkeet keskilämmöllä reilussa rypsiöljyssä molemmin puolin kauniin kullanruskeiksi ja kypsiksi.

Ruskistettu valkosipuli-rakuunavoi:

Hienonna rakuuna. Halkaise kokonainen valkosipuli ”vaakasuunnassa” kahtia. Paahda valkosipulin puolikkaita kasarissa leikkuupinta alaspäin voin kanssa, kunnes voi alkaa saamaan hieman väriä ja alkaa tuoksumaan pähkinäiselle. Ota kasari pois liedeltä, sillä voi jatkaa paahtumista vielä hetken aikaa, vaikka kasari ei liedellä olekaan. Lisää paahdetun voin joukkoon hienonnettu rakuuna ja sitruunan mehu.

Tarjoa sveitsinleikkeet pottumuusin ja paahdetun valkosipuli-rakuunavoin kera.