Sveitsinleike, perunamuusia ja paahdettua valkosipuli-rakuunavoita

Sveitsinleike, perunamuusia ja paahdettua valkosipuli-rakuunavoita

Kokonaisaika: 50 min
Kypsennysaika: 30 min
Työaika: 20 min
Helppo

Valmistusohje

Perunamuusi

  • Kuori ja keitä perunat täysin kypsiksi. Valuta ne huolella kuiviksi. Vatkaa perunat, voi ja tilkka maitoa sileäksi pyreeksi sähkövatkaimella. Mausta tarvittaessa suolalla.

Sveitsinleikkeet

  • Paista sveitsinleikkeet keskilämmöllä reilussa rypsiöljyssä molemmin puolin kauniin kullanruskeiksi ja kypsiksi.

Ruskistettu valkosipuli-raakunavoi

  • Hienonna rakuuna. Halkaise kokonainen valkosipuli ”vaakasuunnassa” kahtia. Paahda valkosipulin puolikkaita kasarissa leikkuupinta alaspäin voin kanssa, kunnes voi alkaa saamaan hieman väriä ja alkaa tuoksumaan pähkinäiselle.

  • Ota kasari pois liedeltä, sillä voi jatkaa paahtumista vielä hetken aikaa, vaikka kasari ei liedellä olekaan. Lisää paahdetun voin joukkoon hienonnettu rakuuna ja sitruunamehu.

  • Tarjoa sveitsinleikkeet pottumuusin ja paahdetun valkosipuli-rakuunavoin kera.

Kokeile reseptejä