

Sveitsinleike, perunamuusia ja paahdettua valkosipuli-rakuunavoita
Valmistusohje
Perunamuusi
-
Kuori ja keitä perunat täysin kypsiksi. Valuta ne huolella kuiviksi. Vatkaa perunat, voi ja tilkka maitoa sileäksi pyreeksi sähkövatkaimella. Mausta tarvittaessa suolalla.
Sveitsinleikkeet
-
Paista sveitsinleikkeet keskilämmöllä reilussa rypsiöljyssä molemmin puolin kauniin kullanruskeiksi ja kypsiksi.
Ruskistettu valkosipuli-raakunavoi
-
Hienonna rakuuna. Halkaise kokonainen valkosipuli ”vaakasuunnassa” kahtia. Paahda valkosipulin puolikkaita kasarissa leikkuupinta alaspäin voin kanssa, kunnes voi alkaa saamaan hieman väriä ja alkaa tuoksumaan pähkinäiselle.
-
Ota kasari pois liedeltä, sillä voi jatkaa paahtumista vielä hetken aikaa, vaikka kasari ei liedellä olekaan. Lisää paahdetun voin joukkoon hienonnettu rakuuna ja sitruunamehu.
-
Tarjoa sveitsinleikkeet pottumuusin ja paahdetun valkosipuli-rakuunavoin kera.