Tartar ja worchestershiremajoneesi
Valmistusohje
-
Valmista ensin lisukkeet. Leikkaa sipuli mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Sekoita sipuliviipaleet, pikkelöintiliemi, vesi ja suola keskenään ja anna maustua vähintään puolituntia.
-
Sekoita majoneesi, Worcestershire-kastike ja rouhittu mustapippuri kulhossa. Raasta mukaan valkosipuli ja sekoita huolellisesti.
-
Valuta kaprikset siivilässä.
-
Kuutioi liha ja aja se karkealla reikälevyllä varustetulla lihamyllyllä kahteen kertaan tai leikkaa vaihtoehtoisesti terävällä veitsellä hienoksi.
-
Mausta liha suolalla, hienoksi rouhitulla mustapippurilla ja oliiviöljyllä. Sekoita hyvin.
-
Kokoa tartarit lautasille ilmaviksi keoiksi. Lisää päälle pikkelöityä sipulia ja kaprista. Lusikoi vierelle worchestershiremajoneesia. Raasta päälle reilusti vahvan makuista goudaa ja viimeistele annokset yrteillä.