Tartar naudan sisäpaistista, pikkelöityä punasipulia ja fermentoitua valkosipulimajoneesia

Tartar naudan sisäpaistista, pikkelöityä punasipulia ja fermentoitua valkosipulimajoneesia

Kokonaisaika: 40 min
Kypsennysaika: 0 min
Työaika: 40 min
Keskitaso

Valmistusohje

  • Kiehauta sokeri, vesi ja etikka. Kuori ja halkaise sipuli kahtia. Lisää sipulit etikkaliemeen. Keitä pari minuuttia ja jäähdytä. Erittele sipulit pieniksi kupeiksi ja säilytä pikkeliliemessä.

  • Sekoita majoneesi, valkosipulitahna ja sitruunamehu keskenään. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

  • Tartaria valmistaessa on huolehdittava siitä, että raaka-aine pysyy koko valmistuksen ajan mahdollisimman kylmänä. Poista lihasta mahdolliset kalvot sekä rasvat mahdollisimman tarkasti ja jauha liha lihamyllyllä karkealla terällä.

  • Mausta jauhettu liha dijonsinapilla, worchesterilla, tabascolla, suolalla ja mustapippurilla. Lisää hienonnettu ruohosipuli ja kapris. Tarkista maku ja muotoile pihviksi.

  • Tarjoa lisänä pikkelöityä punasipulia ja fermentoitua valkosipulimajoneesia.

Kokeile reseptejä