Tartarjoulutorttu
Kokonaisaika: 35 min
Kypsennysaika: 15 min
Työaika: 20 min
Keskitaso
Valmistusohje
Tartar
-
Poista lihasta mahdolliset kalvot veitsellä leikaten. Leikkaa ulkofilee veitsellä pieneksi silpuksi. Sekoita joukkoon sinappi, majoneesi, ranskankerma ja suolaa maun mukaan. Anna maustua kylmässä puolisen tuntia.
Punasipulihilloke
-
Laita kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Vähennä lämpöä ja anna hiljalleen pulputtaa koko ajan sekoittaen, kunnes seos alkaa sakenemaan. Jäähdytä.
Kokoaminen
-
Muotoile tortut ja voitele ne, mutta älä täytä vielä. Paista täyttämättömät tortut pakkauksen ohjeen mukaan kauniin kullanrusehtaviksi. Anna jäähtyä.
-
Täytä jäähtyneet tortut niin, että pohjimmaiseksi tulee punasipulihilloketta. Päälle kahdella lusikalla quenelliksi muotoiltu tartar pallero sekä muutama nokare muikunmätiä. Tarjoa heti.